Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
14. prosinca 2018.
Neviđena akcija vatrogasaca

foto POŽAR KAKAV SE NE PAMTI Vatrena stihija "progutala" centar Elgrad u Škurinjama, šteta ogromna

Foto Silvano JEŽINA
Foto Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 16. veljača 2018. u 21:47 2018-02-16T21:47:00+01:00

Požar katastrofalnih razmjera izazvao je veliku pozornost ljudi, mnogi vozači zaustavljali su automobile na glavnoj cesti, ponad skladišta u plamenu, kako bi promatrali neviđenu akciju vatrogasaca

Veliki požar izbio je u petak navečer u izložbenom, proizvodnom i skladišnom prostoru tvrtke Elgrad u Škurinjskoj cesti u Rijeci.  Vatrogasci su požar uspjeli lokalizirati, a na terenu su proveli cijelu noć kako bi nadzirali požarište.

CK162SJ14
Požar u Elgradu u Škurinjama, foto Silvano JEŽINA

Gašenje jednog od najvećih požara što je posljednjih godina planuo u riječkoj regiji vatrogascima javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i Grada Opatije otežavala je činjenica što u blizini nema hidranata pa vodu dovlače u cisternama.  

U vrijeme najvećeg razvoja požara uzdizali su se plameni jezici visoki više metara. Stvorila se i visoka temperatura što je zaprijetila i vozilima parkiranim u blizini hala Elgrada, pa su ih njihovi vlasnici krenuli odmicati.

I sami smo bili očevici situacije da je razbijeno staklo na jednom kombiju, za kojeg se nije imalo ključ, kako bi ga se nekako pomaknulo da ne bude uništen u požaru.

Na poprište događaja stigao je i veći broj policajaca koji su uskoro blokirali područje oko Elgrada, te zatvorili cestu što od glavne prometnice vodi do opožarenih pogona tvrtke, kako bi omogućili vatrogasnim snagama što efikasnije djelovanje.

20180216_213812
Požar u Osječkoj u Škurinjama, foto Danijela Bauk, Silvano Ježina

Svi djelatnici su napustili skladište prije izbijanja požara. Od vatre su spašeni jedan kamion i radni stroj.

Dojava o požaru zaprimljena je u 21.20 nakon čega su vatrogasci izašli na teren.

Elgrad je tvrtka koja se bavi proizvodnjom i konfekcioniranjem namještaja od oplemenjene iverice te su skladište i izložbeni dio prodajnog centra bili puni lako gorivog materijala kojeg je zahvatila vatra.

Prodajni centar Elgrada okružen je skladištima i trgovačkim prostorima, a u blizini je i veliki trgovački centar Konzuma.

Požar katastrofalnih razmjera izazvao je veliku pozornost ljudi, mnogi vozači zaustavljali su automobile na glavnoj cesti, ponad skladišta u plamenu, kako bi promatrali neviđenu akciju vatrogasaca.

CK162SJ17

CK162SJ20

CK162SJ01

CK162SJ09

CK162SJ18

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka