Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4
Sutra: 16° 16° 4
17. studenoga 2019.
Slučaj krijumčarenja droge

POSTUPAK IZRUČENJA SE NASTAVLJA Slovenski sud odbio žalbu Stjepana Prnjata na odluku o izručenju Hrvatskoj

Prnjat je uhićen je 8. ožujka u Ljubljani, kao osumnjičenik u međunarodnoj istrazi protiv lanca krijumčara droge / Foto Marko Lukunic/PIXSELL
Prnjat je uhićen je 8. ožujka u Ljubljani, kao osumnjičenik u međunarodnoj istrazi protiv lanca krijumčara droge / Foto Marko Lukunic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 30. ožujak 2018. u 17:42 2018-03-30T17:42:00+02:00

Prema predviđenom protokolu, a nakon što je sudska odluka postala pravomoćna, istražni sudac bez odgađanja određuje predaju tražene osobe, što se mora izvršiti u roku ne duljem od deset dana

LJUBLJANA Nadležni slovenski sud odbio je žalbu Stjepana Prnjata, osumnjičenog za krijumčarenje droge, na presudu okružnog suda u Ljubljani prema kojoj on treba biti izručen Hrvatskoj čiji je državljanin, potvrdio je u petak Prnjatov odvjetnik Luka Fabiani.

Fabiani za Slovensku tiskovnu agenciju STA rekao kako to znači da će se postupak izručenja njegova klijenta sada nastaviti po pravilima predviđenim slovenskim zakonom i odredbama europskog pritvornog naloga, ali da ne zna kad će do izručenja Prnjata hrvatskim institucijama doći.

Prema predviđenom protokolu, a nakon što je sudska odluka postala pravomoćna, istražni sudac bez odgađanja određuje predaju tražene osobe, što se mora izvršiti u roku ne duljem od deset dana.

Prnjat je uhićen je 8. ožujka u Ljubljani, kao osumnjičenik u međunarodnoj istrazi protiv lanca krijumčara.

U akciji kodnog imena Nana u Hrvatskoj i Sloveniji uhićeno je šest hrvatskih, dva nizozemska i jedan španjolski državljanin zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Južne Amerike u Europu, nakon što je policija u riječkoj luci zaplijenila 100 kilograma kokaina.

48-godišnji Prnjat se sumnjiči kao jedan od glavnih u tom lancu.

Izručenju iz Slovenije gdje je uhićen u Hrvatsku gdje se protiv njega vodi sudski postupak protivio se zbog navodne »medijske hajke« koja se u vezi s njegovim slučajem vodi u Hrvatskoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.