Ostaje žal

POGINUO JE KRALJ NARODNE GLAZBE: U prometnoj nesreći stradao legendarni folker kojeg je obradio i LET3

P. N.

foto: screenshot

foto: screenshot

Za ovog pjevača narodne glazbe, valja naglasiti, čuli su i mnogi koji nemaju dodirnih točaka s folkom. Naime, njega je u rockerskim vodama proslavila obrada riječkog benda LET 3. U pitanju je, dakako, Šaulićeva pjesma "Dođi da ostarimo zajedno".



U prometnoj nesreću u Njemačkoj, blizu Bielefelda, poginuo je “kralj narodne glazbe” Šaban Šaulić, javljaju srbijanski mediji.


Nesreća se dogodila nakon koncerta koji je Šaulić održao u tom gradu.


Za ovog pjevača narodne glazbe, valja naglasiti, čuli su i mnogi koji nemaju dodirnih točaka s folkom. Naime, njega je u rockerskim vodama proslavila obrada riječkog benda LET 3. U pitanju je, dakako, Šaulićeva pjesma “Dođi da ostarimo zajedno”.




Ukoliko se vijest ispostavi točnom, ukoliko srbijanski mediji imaju točnu informaciju, značit će to veliki gubitak za svijet folk glazbe.


Šaban Šaulić rođen je u Šapcu 6.9.1951. godine. Prvi svoj album objavio je 18. godina, 1969. godine, a ostat će upamćen po brojnim svojim uspješnicama, koje su mu donijele status jednog od pjevača s najvećim brojem prodanih ploča.


Osim spomenute “Dođi da ostarimo”, u njegove velike hitove ubrajaju se i pjesme “Dva galeba bela”, “Uvenuće narcis beli”, “Sine”, “Danima te čekam”, “Snežana”, “Odlaziš, odlaziš”, “Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena”, Gordana… 


S odlaskom Šabana Šaulića folk glazba, nerijetko prezrena a početkom devedesetih čak i zabranjivana, izgubila je možda i svpoju najmarkantniju figuru – kralja.