Vijesti s tržnice

PLODOVI MRŽNJE Prodavači voća pretukli ženu zbog boje kože

Vanja Vesić

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

Počeli su je vrijeđati na rasnoj osnovi dovikujući joj "Ciganko...odi m'rš je... ti mater..." i slične gadarije. Iako se žrtva odmaknula 41- godišnjak ju je nastavio vrijeđati i zaprijetio joj smrću. U tom času pridružila mu se i 39-godišnjakinja, koja je uz psovke i uvrede fizički nasrnula na nedužnu ženu.



ZAGREB – Policija je uhitila i dovela pritvorskom nadzorniku dvoje prodavača s tržnice Kvatrić koji su iz rasne mržnje usred bijela dana ovog tjedna istukli 41-godišnju ženu i zaprijetili joj smrću zbog boje kože. Nesretna žrtva državljanka je Jemena koja, kako doznajemo, živi i radi s obitelji u Zagrebu već 16 godina gdje joj se i rodilo dijete.


Napadači su 41-godišnjak i 39-godišnjakinja iz Zagreba koji na tržnici u Šubićevoj ulici prodaju voće a sad će odgovarati za kaznena djela zločina iz mržnje, prijetnju i pokušaj teškog ozlijeđivanja. Prema službenim informacijama bestidni napad dogodio se u utorak oko 15, 40 sati a kao navodni povod bila je cijena naranči od 30 kuna po kilogramu. Ženi je to bila previsoka cijena a raspamećeni par prodavača odgovorio je na riječi 41-godišnjakinje agresijom.


Počeli su je vrijeđati na rasnoj osnovi dovikujući joj “Ciganko…odi m’rš je… ti mater…” i slične gadarije. Iako se žrtva odmaknula 41- godišnjak ju je nastavio vrijeđati i zaprijetio joj smrću. U tom času pridružila mu se i 39-godišnjakinja, koja je uz psovke i uvrede fizički nasrnula na nedužnu ženu i otela joj vrećicu s voćem. Nasilna prodavačica nastavila ju je tući, počupala za kosu i udarala po leđima dok je žrtva pokušavala pobjeći.




U jednom času uspjela se otrgnuti i spasiti bijegom u jednu od pekarnica na tržnici. Radnici pekare zaključali su je u radnji kako bi je spasili od agresivne napadačice prije dolaska policije. Konačno, stigla je i policijska patrola koja je ubrzo shvatila da mora pozvati i pojačanje kako bi svladali agresivnu 39-godišnjakinju. Navodno, umiješali su se i ostali građani koji su pokušali spriječiti napad. Šokirana žrtva prevezena je u KBC Zagreb gdje su joj liječnici utvrdili lakše ozljede.


Državnom odvjetništu podnesena je kaznena prijava protiv oboje napadača – 41-godišnjaka za prijetnju, a 39-godišnjakinju za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, u oba slučaja povezanih s kaznenim djelom zločina iz mržnje.