Najpijaniji u Jadranovu

PIJAN ZA VOLANOM TAKSIJA: Policija otkrila božićnog šampiona PG županije. Evo koliko su mu izmjerili

P. N.

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

"Policija u svom priopćenju izdvaja 41-godišnjeg vozača, koji je na božićno jutro, nešto iza ponoći, na području Jadranova upravljao taxi vozilom..."



Prometna policija u Primorsko-goranskoj županiji tijekom božićnih blagdana provodila je kontrolu na cestama i pritom u prometu zatekla nekoliko vozača u alkoholiziranom stanju.


Policija u svom priopćenju izdvaja 41-godišnjeg vozača, koji je na božićno jutro, nešto iza ponoći, na području Jadranova upravljao taxi vozilom s koncentracijom alkohola od čak 3,29 g/kg.


– Kako ne bi nastavio ugrožavanje prometa, priveden je u službene policijske prostorije, izvijestila je PU Primorsko-goranska.




Osim navedenog, stoji u policijskom priopćenju, “jučer je u isto vrijeme na autocesti Rijeka-Zagreb kod Vrbovskog zatečen i alkoholizirani 37-godišnji vozač”.


– Pri koncentraciji alkohola od 1,50 g/kg, upravljao je osobnim vozilom marke VW Golf, riječkih registarskih oznaka. Vozilom je k tome upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje. Zbog počinjenih prekršaja, priveden je u prostorije policije, navodi se u priopćenju.


U policijskoj postaji završio je i 66-godišnji vozač, koji je zatečen 24. prosinca oko 20.40 sati na području Zameta.


– On je upravljao osobnim vozilom marke Mercedes, riječkih registarskih oznaka, a alkotestiranjem mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,68 g/kg. Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je policija.