Poslije nesreće kod Bihaća

Ozlijeđeni Riječanin se oporavlja, djevojčica još kritično

Ico Mikuličić

Stanje Ive Babića (48) nešto je bolje, znatno je teže 12-godišnja Magdalena Šimić. Oboje preživjelih imaju višestruke ozljede po cijelom tijelu, a trenutno su u šok-sobi bolnice u Bihaću



BIHAĆ Zasad se stabilnim ocjenjuje zdravstveno stanje Ive Babića, 48-godišnjaka, jedinog preživjelog iz VW pola riječkih registarskih oznaka koji je sudjelovao u četvrtak u teškoj nesreći kod Bosanskog Petrovca.  On je nakon nesreće smješten u šok-sobu bihaćke bolnice i prethodni dan je njegovo stanje ocijenjeno životno ugroženim, a u međuvremenu se nešto poboljšalo. No još se ne mogu  davati određenije prognoze o mogućem ishodu, oprezno izjavljuju liječnici bolnice.


Teže je stanje 12 godišnje Magdalene Šimić, jedine preživjele putnice iz mercedesa zagrebačkih registarskih oznaka koji se sudario s riječkim vozilom. Ona je operirana i nalazi se u šok-sobi a njeno stanje se ocjenjuje kritičnim.  


Glasnogovornica Kantonalne bolnice »Doktor Irfan Ljubijankić« Maja Dizdarić objasnila je da oboje preživjelih putnika imaju  višestruke ozljede po cijelom tijelu.  




Nesreća se zbila u četvrtak oko 7 sati ujutro. Sudarili su se mercedes zagrebačkih oznaka koji je išao iz pravca Bihaća  i polo, riječkih registracija, koji se kretao iz smjera Bosanskog Petrovca. Sraz je bio strahovit, na mjestu nesreće poginule su tri osobe a četvrta je podlegla ozljedama u bolnici. U  polu riječkih registarskih oznaka  živote su  izgubili Zdravko Babić (51) i  Finka Babić (53), a 48-godišnji Ivo Babić je jedini preživio nesreću. U  mercedesu  zagrebačkih tablica poginuli su Ruža Šimić ( 64) i Zlatko Šimić (45). Teško je ozlijeđena dvanaestogodišnja Magdalena Šimić.