U pritvoru je

Ovo je napadač koji je u Matuljima nožem izrezao brata, a njegovu ženu razbijenom bocom

Slavica Kleva

Foto Slavica Kleva

Foto Slavica Kleva

Vlatko Nanut (62) u pritvoru je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaja dvostrukog ubojstva. Mjera zatvora određena je zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od bijega



RIJEKA – Očekivano, nakon što je Vlatko Nanut (62) priveden u policijsku postaju Opatija na kriminalističko istraživanje zbog krvavog obračuna s bratom Božom Nanutom (57) iz Matulja u četvrtak navečer, jučer je priveden na dokaznu radnju prvog ispitiavanja pred zamjenicu Glavne županijske odvjetnice u Rijeci Tatjanu Čarapić zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaj dvostrukog ubojstva.


Nakon ispitivanja, osumnjičeni je uz prijedlog državne tužiteljice da mu se odredi mjera istražnog zatvora, uz policijske djelatnike opatijske policijske postaje prepraćen dežurnoj sutkinji Županijskog suda Kseniji Zorc


Obiteljske razmirice


Sutkinja je prihvatila predloženu mjeru te Vlatku Nanutu odredila istražni zatvor zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaj dvostrukog ubojstva.




Mjera zatvora određena je zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ali i zbog opasnosti od bijega s obzirom da je Vlatko Nanut, automehaničar po zanimanju, dobio i talijansko državljanstvo. Tako je zapravo otvorena istraga ovog kravavog događaja u komu su dvije osobe teško ozlijeđene.


Uz brata Božu, teško je stradala i njegova supruga L.V. koja je kao i suprug Božo, odmah nakon događaja podrvgnuta operativnom zahvatu. Jučer smo provjerili zdravstveno stanje Bože Nanuta, kratka izjava od dežurne liječnice govori da se i dalje nalazi u JIL-u i da se skrbe za održavanje njegovih životnih funkcija, a Luce V. također se oporavlja.



Premda se okolnosti cijelog događaja i dalje slažu, istraga je tek otvorena, motiv pokušaja ubojstva leži u obiteljskim razmiricama, imovinskim odnosima među braćom. Osumnjičeni privremeno boravi u Italiji na radu ali i često dolazi u kuću u Matuljima gdje ima prebivalište.


No, očigledno razgovor je krenuo po zlu, što se zapravo dogodilo da brat na brata nasrne nožem i pokuša ga usmrtiti kao i njegovu vanbračnu družicu, teško je u ovom trenutku istrage u potpunosti shvatiti.


Žustro se razgovaralo


No, činjenica je da se tog predvečerja žustro razgovaralo uz čašicu alkohola previše, navodno je osumnjičeni napuhao više od jednog promila alkohola. A kad se čula vriska i zapomaganje, ozlijeđena Luca V. izašla je na ulicu i tražila pomoć koja je doista vrlo brzo stigla, a policija ogradila područje krvavog okršaja i obavila očevid.


Koliko se moglo doznati u ovom trenutku istrage, osumnjičeni Vlatko Nanut nasrnuo je na brata nožem a ovaj se pokušao obraniti, dok je Luci V. zadao ubodne i rezne rane u predjelu trbuha.



Najprije je Vlatko na vanjskom dijelu terase nasrnuo na brata kuhinjskim nožem zadavši mu nekoliko ubodnih i reznih rana po tijelu, a kada se pokušala umiješati Luce. V i obraniti supruga, osumnjičeni se okrenuo, razbio staklenu bocu pa krhotinom grla zadao 34-godišnjakinji više reznih i ubodnih rana.


Oglasila se i policija


O slučaju se jučer oglasila i riječka policija koja je potvrdila da su policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv života i tijela.


Potvrdili su da se Vlatko Nanut sumnjiči da je 15. kolovoza oko 21 sat u obiteljskoj kući u Matuljima, nakon verbalnog sukoba s 57-godišnjim hrvatskim državljaninom, ozlijedio ga oštrim predmetom, pokušao mu oduzeti život, kao i 34-godišnjoj hrvatskoj državljanki. Liječnička pomoć ozlijeđenim osobama je pružena u KBC-u Rijeka gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede.