U bijegu

Ovo je muškarac koji je izbo čovjeka nožem u Splitu. Policija traga za njim i moli za pomoć

Hina

Foto MUP

Foto MUP



SPLIT U središtu Splita u srijedu navečer 53-godišnjak je napadnut i izboden nožem, a zbog teških i opasnih ozljeda dovezen je u KBC Split gdje se liječnici bore za njegov život.


Teško ozlijeđen muškarac operiran je sinoć odmah po dolasku u bolnicu, a njegovo je stanje i dalje ozbiljno, kazali su u splitskom KBC-u.


Muškarac je ranjen na adresi Kruševića gumno u samom središtu Splita kad ga je nožem napao drugi muškarac i uboo ga u prsni koš i bedro nakon čega je pobjegao.




Iz splitske policije znaju tko je napadač i tragaju za njim. Objavili su i njegovu fotografiju.


Povezano sa zapaljenjem opela?


– Zbog sumnje da je sinoć, 26. lipnja, u Sinjskoj ulici u Splitu počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, na štetu 53-godišnjaka, traga se za 38-godišnjim Željkom Melvan, čiju fotografiju objavljujemo.


Molimo građane ukoliko su vidjeli ovu osobu ili raspolažu saznanjima gdje se nalazi, da o tome bez odgode obavijeste policiju pozivom na broj 192, objavila je Policijska uprava Splitsko-dalmatinska.


Neslužbeno se doznaje kako je taj događaj povezan sa zapaljenjem opela rumunjskih registarskih tablica na gotovo istom mjestu. Opel su koristila dva danska državljanina, a tada je izgorio i renault scenic obližnjeg stanara.



I napadač i žrtva dobro su poznati splitskoj policiji, piše Slobodna Dalmacija. O izbodenom 53-godišnjaku pisalo se prije desetak godina kada je bio uhićen na na benzinskoj postaji u Kaštel Sućurcu s 20 grama heroina kojeg je skrivao u stražnjici, a kojeg je kupio u Zagrebu.


Osuđen zbog heroina


Osuđen je zbog držanja radi prodaje heroina na dvije godine i tri mjeseca zatvora.


Nakon njegovog ranjavanja gradom su se proširile priče da je on, odnosno njegov automobil, bio meta napada nepoznatog napadača ili više njih i prije dva mjeseca. Naime, sredinom travnja je na istom mjestu, na Kruševića gumnu odnosno u Sinjskoj ulici, zapaljen automobil marke Opel rumunjskih registracijskih oznaka kojeg su koristila dvojica danskih turista. Tada je, po pričama, nepoznati napadač bacio Molotovljev koktel baš na Sarunovo vozilo, no boca se odbila i “planula” na opelu, dok je njegovo vozilo također oštećeno, ali nije potpuno izgorjelo.


Podmitio suca


Policijska istraga, posebice sad nakon ovog napada hladnim oružjem, intenzivno se okreće i utvrđivanju okolnosti te paljevine te ne isključuju povezanost ova dva slučaja.


Što se tiče Željka Melvana, o njemu se počelo intenzivnije pisati nakon uhićenja splitskog suca Roberta Pešutića koji je, podsjetimo, danas na odsluženju kazne od tri i pol godine zatvora, na koliko je pravomoćno osuđen zbog primanja mita.


Melvanov slučaj bio je jedan od slučajeva zbog kojeg je sutkinja riječkog Županijskog suda Ika Šarić osudila sada već bivšeg kolegu Pešutića. Naime, utvrđeno je da je Pešutić 2009. godine od tadašnje izvanbračne Melvanove partnerice uzeo 600 dolara i dvije tisuće kuna kako bi ovom donio povoljniju presudu, javlja Slobodna.