Bruno Mancuso

Otrovani Talijani vratili se kući: ‘Svi su nas dočekali u suzama, bol je neizreciva’

Portal Novilist.hr

Foto Pixsell, Wikimedia Commons

Foto Pixsell, Wikimedia Commons



Imam samo jednu dobru vijest. A to je da je jednom od dvoje djece koja su se otrovala, jedanaestogodišnjoj curici, bolje i već razgovara s majkom, rekao je Bruno Mancuso za 24 sata po povratku u svoj dom u Sant’Agatu di Militello, sicilijanski grad u kojem je gradonačelnik od 2004. godine.


Nažalost, njen petogodišnji brat još uvijek je životno ugrožen zbog trovanja ugljičnim monoksidom na jedrenjaku Atlantia kod Hvara.


– Ovo je mala zajednica. Svi se međusobno poznajemo. A mog dragog Eugenija svi su ovdje cijenili. Bol koju sad osjećaju zbog njegove smrti je neizreciva. Vjerujte, svi su me dočekali u suzama.


Nevjerojatna tragedija




Nitko još ne može vjerovati da nam se dogodila takva tragedija. Ljudima je drago što se kći Eugenijeve supruge iz prvog braka oporavila i svim srcem sad mole za dječačića. On je Eugenijev sin i jedino što je njegovoj ženi sad ostalo u spomen na pokojnog muža.


Jako je zabrinuta za malenog i shrvana zbog gubitka muža, iako se fizički i ona relativno dobro oporavila. Nadamo se da će svi biti dobro, rekao je za 24 sata shrvani Talijan.


Na Hvaru je u utorak, na jedrenjaku Atlantia, koji su unajmili, izgubio najboljeg prijatelja Eugenija Vincija, poznatog sicilijanskog poduzetnika.


Zbog agregata koji su vlasnici broda na brzinu ugradili u strojarnicu broda kako bi dodatno klimatizirali jedrenjak, u brodske je kabine počeo curiti ugljični monoksid. Vinci je preminuo prije dolaska Hitne pomoći, a djeca su pala u komu.


Iako su se i oni otrovali i završili u bolnici, Mancuso, njegova supruga i Vincijeva supruga preživjeli su i oporavili se.


Hvali hrvatske liječnike


– U ponedjeljak navečer stići će nam Eugenijevo tijelo iz Hrvatske. U srijedu ćemo ga pokopati. Sad sve pripremamo za sprovod, otkrio je gradonačelnik.


Dodao je da je vrlo zadovoljan načinom na koji se u Hrvatskoj odvija istraga cijelog slučaja.


– Svi su nam pristupili na maksimalno ozbiljan i odgovoran način i shvatio sam da je svima u cilju da se sve razriješi točno onako kako treba. To nam daje puno povjerenje u hrvatske institucije i mislimo da rade dobar posao, rekao je Mancuso.


Nije propustio pohvaliti ni hrvatske liječnike, koji su brzo stigli na mjesto nesreće, odnosno na jedrenjak Atlantiju na Hvaru, te su helikopterom odmah transportirali djecu u splitsku bolnicu.


– Imamo samo riječi hvale za vaše liječnike. Zahvaljujući njihovoj vrhunskoj organiziranosti i reakcijama, životi djece koja su bila s nama su spašeni. Uz još malo sreće oboje će se oporaviti i vratiti nam se kući. Vjerujem u to, rekao je Mancuso za 24 sata.