Novi detalj o šesterostrukom ubojstvu

Otkriven identitet monstruoznog ubojice iz Zagreba. Bebi koja je jedina preživjela pokolj on je bio otac

P. N.

snimio Matija habljak / PIXSELL

snimio Matija habljak / PIXSELL

Dvije žene i dijete Nađ je ubio ispred kuće u Cimermanovoj ulici, dok je dvojicu muškaraca ubio u kući. Tijelo jednog muškarca pronađeno je u hodniku, a tijelo drugog u sobi.



Šesterostruko ubojstvo na Kajzerici, gdje su ubijene tri žene, desetogodišnji dječak i dva muškarca, počinio je Igor Nađ, star 36 godina. Ubojica je zarađivao za život vozeći taksi, a upravo je njegovo vozilo – Škoda Octavia – pronađeno na području Brezovice, gdje je ubojica počinio samoubojstvo kad ga je policija pokušala uhititi.


Policija je otkrila da počinitelj nije evidentiran ranije kao počinitelj kaznenih djela. U 2016. godini je evidentiran kao počinitelj prekršaja protiv javnog reda i mira. 


Višestruko ubojstvo on je počinio u Ulici Radoslava Cimermana. Ubio je sestre Maju i Josipu T., a ubijeni desetogodišnjak po svemu sudeći bio je sin jedne od ubijenih žena. U Cimermanovoj ulici, na broju dva, registrirana je i Nađeva tvrtka “Juri žuri”, čija naljepnica je istaknuta na naljepnici taksi vozila koje je vozio.  




Dijete koje je ubojica poštedio bilo je njegovo. On je bio otac. Najprije je javljeno da je riječ o djetetu starom deset mjeseci, ali ispostavilo se da je beba tri mjeseca mlađa. Policija javlja da ranijih prijava za obiteljsko nasilje vezanih za počinitelja i žrtve nije bilo. 


Sve je izvjesnije da je motiv ubojstva bila ljubomora, odnosno da se Igor Nađ želio osvetiti svojoj bivšoj partnerici, koja ga je napustila.


Za sada je poznato da je dvije žene i dijete Nađ ubio ispred kuće u Cimermanovoj ulici, dok je dvojicu muškaraca ubio u kući. Točno mjesto pogibije treće žene nije poznato. Tijelo jednog muškarca pronađeno je u hodniku, a tijelo drugog u sobi.


Jutros je izjavu o ubojstvu dao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je rekao: “Ovo je pojedinačni incident, obiteljski slučaj. Što se događa pod okriljem noći gradonačelnik ne može znati.”


Pritom je istaknuo da u “Zagrebu nema obrisa organiziranog nereda i terorističkih indicija”.


– Sigurnost se u Zagrebu piše velikim slovima. Zagreb je jedina metropola gdje u četiri sata ujutro možete otići pješke. Ali da, ovo što se dogodilo baca sjenu i mrlju na sigurnost i otvorenost Zagreba, rekao je Bandić.


Pozivajući se na izjave svjedoka mediji javljaju da su se prije pucnjeva iz kuće čuli ženski krici pa nagađaju da je riječ o ubojstvu iz ljubomore jer je jedna od ubijenih navodno bivša supruga ubojice.