Danas presuda

Otkrivamo što je Šime L. rekao sucu: ‘Istina je da sam je ošamario, ali nisam joj lupao glavom o asfalt’

Fiore Vežnaver

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Neslužbeno se saznaje da je okrivljeni Šime L. u svojoj obrani izjavio kako je istina da je bilo svađe, da je možda izrekao koju riječ previše, priznavši i da je ošamario djevojku



RIJEKA Šime L. (26), osumnjičen da je u petak ujutro verbalno i fizički napao djevojku pred noćnim klubom u Viškovu, ostaje i dalje u pritvoru, a presuda još nije donesena, ona bi mu trebala biti izrečena na današnjoj raspravi.


Na jučerašnjem ročištu iskaz je dala napadnuta djevojka, ali i napadač.


Neslužbeno se saznaje da je okrivljeni Šime L. u svojoj obrani izjavio kako je istina da je bilo svađe, da je možda izrekao koju riječ previše, priznavši i da je ošamario djevojku. No, pred sucem prekršajnog suda tvrdio je da cijeli slučaj nije bio baš toliko nasilan, kategorički odbacujući tvrdnje da je glavom djevojke udarao o tlo.




Objašnjavao je da je u slučaju bio značajan upliv alkohola, da su svi pili, te da su u incidentu »drugi skočili« na njega.


– Danas bi trebali biti ispitani još neki svjedoci, radi rasvjetljavanja okolnosti događaja – kazao je odvjetnik.


Mada je u medijima bilo napisa da je 26-godišnjak i udarao glavom djevojke o asfalt, pa su na temelju takvih teza stizala i oštrija reagiranja zašto policija napadača ne progoni kazneno, već samo prekršajno, činjenica je da se Šime L. ne tereti baš za tako grubi, svirepi napad. Službeno je okrivljen da je ošamario djevojku, »udario otvorenim dlanom, pa je ona pala na nogostup«. Policija ga sumnjiči, kako je to i izvijestila u svom priopćenju, da se to dogodilo nakon što je u petak rano ujutro remetio javni red i mir u noćnom klubu, te se pritom naročito drsko i nepristojno ponašao prema četiri djevojke u dobi od 19 do 23 godine, a jednu od njih, 19-godišnjakinju, lakše ozlijedio.