Stravičan zločin

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo kraj Šibenika prevezen u splitski KBC

Hina

Boris Luketa

Boris Luketa

Pedeset devetogodišnjeg Barisa Luketu sumnjiči da je jučer popodne u Brodarici, ubio troje ljudi. Supružnike Milku i Hakiju Keranovića te Ivana Bajića



Boris Luketa (59), kojeg policija sumnjiči za trostruko ubojstvo u Brodarici, prevezen je u četvrtak u splitski Klinički bolnički centar, nakon što si je noćas, 20-tak minuta iza ponoći, pucao u usta dok se nalazio u policijskom okruženju u blizini kuće gdje su se dogodila ubojstva.


Osumnjičeni je prevezen u Klinički bolnički centar Split, životno je ugrožen, ali daje znakove života. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje vezano za ovaj slučaj. Za sada nema ništa novo, rekli su jutros u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.


Pedeset devetogodišnjeg Barisa Luketu sumnjiči da je jučer popodne u Brodarici, ubio troje ljudi. Supružnike Milku i Hakiju Keranovića te Ivana Bajića, prema pisanju medija, nekadašnjeg tjelohranitelja i prijatelja pokojnog ‘kralja zagrebačkog podzemlja’ Zlatka Bagarića.




Supružnike Keranović ubio je u njihovoj kući, dok je tijelo Ivana Bajića pronađeno u Mercedesu ispred kuće.


Luketa je nakon toga pobjegao, a policija je prvo pronašla njegov crveni Clio u kojem je, na suvozačevom mjesto pronađeno vatreno oružje.


Sat vremena kasnije policija je Luketu pronašla na Brodarici, u Partizanskoj ulici u blizini kuće gdje su se dogodila ubojstva i tada počine višesatna opsada i pregovori.


sumnjičeni je prijetio da će počiniti samoubojstvo, a unatoč pokušaju policije da ga spriječi, 20-tak minuta iza ponoći pucao si je u usta.


S teškim ozljedama glave Luketa je odmah prevezen u šibensku Opću bolnicu, a nakon obrade, tijekom noći prevezen je u Klinički bolnički centar Split. Policijski službenici PU šibensko-kninske u suradnji s Ravnateljstvom policije nastavljaju kriminalističko istraživanje.