NIje im pružio pomoć

Optužen nogometaš Osijeka Petar Bočkaj: Pijan je na benzinskoj ozlijedio dvije žene, pa pobjegao

Hina

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Tužiteljstvo ga tereti da je pobjegao s mjesta nesreće a da im nije pružio pomoć iako je vidio da je jedna od njih pritisnuta uza zid i da se ne može pomaknuti



OSIJEK Osječko Općinsko državno odvjetništvo optužilo je 23-godišnjeg nogometaša NK Osijeka Petra Bočkaja da je pijan u ožujku mercedesom uletio u prostorije benzinske postaje u Osijeku i pritom lakše ozlijedio dvije djelatnice, nakon čega je pobjegao a da im nije pružio pomoć.


Na povratku s koncerta turbofolk pjevača Saše Matića svojim Mercedesom AMG E 43 razvalio je prodajni prostor Inine benzinske postaje u Kanižlićevoj ulici u Osijeku.


Ne otkirivajući njegov identitet, tužiteljstvo je u srijedu izvijestilo da je Bočkaj mercedesom uletio u trgovinu Ine 1. ožujka nešto prije ponoći, pod utjecajem najmanje 1,86 promila alkohola, nagurao police s robom i prodajni pult na 36-godišnju i 35-godišnju djelatnicu, koje su lakše ozlijeđene.




Okrivljeni nogometaš najprije se parkirao ispred trgovine, u koju je ušao njegov suvozač, a dok ga je čekao, “zbog alkoholom umanjenih psihofizičkih sposobnosti”, nije ugasio motor niti je mjenjač stavio u neutralni položaj, nego se okrenuo prema suputnicama na stražnjem sjedalu.


U tom je trenutku bez razloga pritisnuo papučicu gasa pa je automobil naglo krenuo naprijed i najprije prošao pokraj žene na ulaznim vratima trgovine, a zatim je ozlijedio 36-godišnju i 35-godišnju djelatnicu na koje je prednjim dijelom nagurao police i pult.


Tužiteljstvo ga tereti da je pobjegao s mjesta nesreće a da im nije pružio pomoć iako je vidio da je jedna od njih pritisnuta uza zid i da se ne može pomaknuti.