Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. rujna 2019.
Nove optužbe aktivista

foto Opet premlaćivanje na granici? Ovako izgledaju leđa migranta koji je sreo hrvatsku policiju

foto: No Name Kitchen
foto: No Name Kitchen
Autor: ,
Objavljeno: 2. kolovoz 2018. u 10:58 2018-08-02T10:58:00+02:00

Ministarstvo unutarnjih poslova odbija optužbe, a Sindikat policije nedavno je, ponukan upravo napisima o nasilju nad migrantima, pohvalio svoje kolege koje rade u pograničnom području.     

- Potresne fotografije pretučenog čovjeka objavila je na svom facebook profilu nevladina organizacija "No name kitchen", tvrdeći da je "hrvatska policija pretukla njega i njegove prijatelje".

"U utorak navečer, dok je večerao među volonterima u Velikoj Kladuši, prišao nam je čovjek i pitao možemo li ga pregledati, upravo se vratio s "igre" a hrvatska policija pretukla je njega i njegove prijatelje. Ovako su mu izgledala leđa deset minuta nakon što je bio prisiljen da se vrati s granice", napisali su aktivisti u svojoj facebook poruci, objavljujući i dvije potresne fotografije koje prenosi i naš portal.

Podsjetimo, domaće i strane nevladine organizacije koje rade na problemu migracija i migranata u više navrata optuživale su hrvatsku policiju za brutalnost na granicama. Koristeći takozvanu 'push back' taktiku, hrvatska policija, tvrde oni, redovito premlaćuje migrante koje uhvati na pograničnom području. 

Ministarstvo unutarnjih poslova odbija ove optužbe, a Sindikat policije nedavno je, ponukan upravo napisima o nasilju nad migrantima, pohvalio svoje kolege koje rade u pograničnom području.     

paveli2

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.