Prijetio branitelju

Odvjetniku koji ga brani na sudu slao uznemirujuće poruke pa završio u Via Romi

Fiore Vežnaver

Ilustracija, Foto: Novi list

Ilustracija, Foto: Novi list



RIJEKA – Odvjetniku, koji ga u sudskom procesu za drogu zastupa kao branitelj po službenoj dužnosti, slao je SMS poruke uvredljivog i uznemirujućeg sadržaja. Inkriminacija je to pod kojom je jučer u riječki zatvor smješten Dario Radanović (31) iz Medulina, osumnjičen za kazneno djelo prijetnje.


Radanović se tereti da je 18. lipnja ove godine sa svog mobitela riječkom odvjetniku proslijedio više SMS poruka uznemirujućeg karaktera. »Pozdravit ću te ja, smeće jedno prevarantsko. Govno jedno, da si me odmah nazvao jer ću te prijavit’, bez moje dozvole ćeš ti nekome pisat’ zadužnice, j… ću te ovom nogom u gipsu«, poruke su što su stigle afirmiranom riječkom odvjetniku.


Žrtva, policija i tužiteljstvo sumnjiče Radanovića da se njegovo posljednje obraćanje odvjetniku dogodilo protekle srijede, kada mu je uputio dvije SMS poruke. »Potpisat ću ti se po glavi i ovjerit’ kod bilježnika, smeće cigansko«, glasila je jedna poruka.




Riječki odvjetnik je slučaj prijavio policiji i podnio prijavu, pokrenuto je kriminalističko istraživanje što je rezultiralo uhićenjem Medulinca. Radanović je priveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo gdje je načelno priznao ono što je učinio, navodeći da je bio revoltiran postupanjem odvjetnika. Prema njegovom viđenju, odvjetnik je u njegovo ime, bez njegovog ovlaštenja, potpisao bjanko zadužnice »nekom ciganu«, pa je ustvrdio da i on ima namjeru kazneno prijaviti odvjetnika.