Obiteljski 'posao'

Ocu i sinu mjesec dana istražnog zatvora zbog pljačke u dubrovačkoj Zračnoj luci

Hina

Foto Pixsell/PIXSELL

Foto Pixsell/PIXSELL

»Otac i sin privedeni su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva, odnosno da su 22. listopada u Zračnoj luci Dubrovnik uz uporabu oružja otuđili 692 tisuće kuna. Ocu se na teret stavlja i kazneno djelo otuđenja motocikla iz jednog ugostiteljskog objekta«, istaknuo je Miloglav



DUBROVNIK Ocu (45) i sinu (22) s područja Konavala, osumnjičenima za pljačku u dubrovačkoj Zračnoj luci, u petak poslijepodne određen je jednomjesečni istražni zatvor, objavio je glasnogovornik Županijskog suda Pero Miloglav, dodaši da su se obojica branila šutnjom te da ukradeni novac još uvijek nije pronađen.


Odluku o istražnom zatvoru zbog opasnosti od uništenja i skrivanje tragova ili dokaza, kao i zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela, sudac istrage donio je nakon što su osumnjičenici ispitani pred županijskim državnim odvjetnikom.


»Otac i sin privedeni su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva, odnosno da su 22. listopada u Zračnoj luci Dubrovnik uz uporabu oružja otuđili 692 tisuće kuna. Ocu se na teret stavlja i kazneno djelo otuđenja motocikla iz jednog ugostiteljskog objekta«, istaknuo je Miloglav.


Privođenje oca i sina zbog pljačke u zračnoj luci Dubrovnik / Foto Pixsell


Privođenje oca i sina zbog pljačke u zračnoj luci Dubrovnik / Foto Pixsell





Odvjetnik prvoosumnjičenog, Dragan Pištalo, izjavio je da je njegov branjenik negirao krivnju i branio se šutnjom jer je teško podnio stanje oko privođenja te činjenicu da je osumnjičen i njegov sin.Nije htio komentirati informaciju da je njegov klijent u ljubavnoj vezi sa zaposlenicom Zračne luke. Braniteljica drugoosumnjičenog Stanka Matić nije htjela komentirati slučaj.

Za kazneno djelo razbojništva zapriječena je kazna od tri do 12 godina zatvora.


Dvojica muškaraca opljačkala su u ponedjeljak u Zračnoj luci Dubrovnik zaštitare s utrškom zračne luke te motociklom pobjegli u nepoznatom smjeru. Neslužbeno se doznaje da je riječ o utršku Zračne luke Dubrovnik od prošlog vikenda, koji je kombijem trebao biti prevezen u Dubrovnik, najvjerojatnije u Finu.


Otac i sin uhićeni su u četvrtak, a iz policije su istaknuli kako se kriminalistička istraga nastavlja i provodi nad još nekoliko osoba.