Pogibija Ibrahima Kevljanina

OPTUŽNICA PROTIV TONIJA CETINSKOG Terete ga za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom

Mateo Sardelin

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Okrivljenika se tereti da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja



Protiv Tonija Cetinskog (50) iz Rovinja podignuta je optužnica zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u studenom 2017. godine u Rovinju.


Naime, prema izviješću pulskog Općinskog državnog odvjetništva, okrivljeniku se stavlja na teret da je 3. studenog 2017. oko 13,55 sati upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja u lijevo, dio naseljene gradske jednosmjerne ulice s uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem centru grada, gdje je uzak kolnik vertikalno omeđen zidovima zgrada i bez nogostupa.




Tereti ga se da je vozilom ulazio u taj zavoj bez da se prethodno uvjerio može li tu radnju može poduzeti na siguran način po druge sudionike u prometu.


Također se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći.


Uslijed svega navedenog, okrivljenika se tereti da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja.


Podsjetimo da je u nesreći preminuo Ibrahim Kevljanin (62) iz Rovinja, a da je Toni Cetinski upravljao automobilom marke mercedes pulskih oznaka. Vještačenje cijelog događaja je trajalo jako dugo, pogotovo zbog činjenice jer se nije znalo je li Kevljanin stradao dok je hodao, sjedio ili ležao na kolniku, kao i činjenice je li bio u alkoholiziranom stanju ili ne.


Sam Cetinski je izjavio da nije vozio brzo jer je po toj ulici to praktički nemoguće zbog njezine širine i uvjeta. No, s druge strane, u javnosti je nedugo zatim osvanuo video uradak jedne televizije koja prikazuje Cetinskog za volanom tom ulicom pri većoj brzini. Ipak, većina se složila da se radilo o režiranom trenutku i da na ulici nije bilo nikoga, niti opasnosti da netko strada.