Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. travnja 2020.
Dovršena USKOK-ova istraga

OPTUŽNICA PROTIV ŠESTORKE Nabavili i prepodavali 20 kg heroina i 5 kg marihuane

Snimio Damir ŠKOMRLJ
Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 4. veljača 2019. u 14:02 2019-02-04T14:02:00+01:00

Optuženi su J. R. (45) iz Solina, B. P.  (21), također iz Solina, A. K. (48) iz Rijeke, R. P. (47) iz Rijeke, T. S. (37) iz Zagreba i D. P. (32) iz Kastva

RIJEKA Ured za suzbijanje organiziranog kriminala proveo je istragu i pred riječkim Županijskim sudom podignuo optužnicu protiv šestorice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Optuženi su J. R. zvan Kum (45) iz Solina, B. P. (21), također iz Solina, A. K. (48) iz Rijeke, R. P. (47) iz Rijeke, T. S. (37) iz Zagreba i D. P. (32) iz Kastva.

Riječ je o dugotrajnom i složenom kriminalističkom istraživanju provedenom nad spomenutih šestero osumnjičenika,a odradili su ga policijski službenici, kriminalisti Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske, Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Uprave kriminalisticke policije MUP-a, a sve u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Na samom početku istrage sumnjalo se da je prenesena droga s područja Bosne i Hercegovine skladištena na tajnim lokacijama u mjestu Ljubitovica i u Rijeci gdje je potom prepakirana, miješana i pripremana za daljnju prodaju.

Nakon prodaje konzumentima, kojih usput rečeno nije bilo malo, ulagali su u nabavku droge, plaćali bi je osobno ili uplatama u Western Union ili Sportsku kladionicu. Tijekom uhićenja, poduzetih i provedenih mjera, od okrivljenika su oduzeti laptopi, mobiteli, tableti, sprovedena je pretraga stanova, a već tada se procjenjivalo da bi ukupna zarada kriminalnim radnjama mogla dostići iznos od 300 tisuća kuna.

VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU NOVOG LISTA U UTORAK!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.