Uhićen 39-godišnjak

OPLJAČKAO ZLATARNICE Sjekirom razbio izloge i ukrao nakit vrijedan 137.000 kuna

Hina

Ilustracija Snimio: Sergej DRECHSLER

Ilustracija Snimio: Sergej DRECHSLER

Muškarca terete da je lani, 19. studenog oko 4,50 sati došao do zlatarnice u ulici Dubrava gdje je sjekirom razbio izlog te otuđio zlatni nakit. Prošle godine pokušao se uz pomoć sjekire domoći zlatnine u još dva slučaja i to 12. kolovoza nešto prije ponoći također u ulici Dubrava i 20. studenog oko 19,10 sati u Vlaškoj ulici



ZAGREB Zagrebačka policija uhvatila je 39-godišnjeg lopova koji je sa sjekirom razbijao izloge zlatarnica pri čemu je u jednom slučaju uspio provaliti i ukrasti nakit vrijedan oko 137 tisuća kuna, dok u ostala dva slučaja nije uspio razbiti izlog jer se radilo o višeslojnim sigurnosnim staklima. 


Muškarca terete da je lani, 19. studenog oko 4,50 sati došao do zlatarnice u ulici Dubrava gdje je sjekirom razbio izlog te otuđio zlatni nakit.


Prošle godine pokušao se uz pomoć sjekire domoći zlatnine u još dva slučaja i to 12. kolovoza nešto prije ponoći također u ulici Dubrava i 20. studenog oko 19,10 sati u Vlaškoj ulici. Do tih zlatarnica dovezao se biciklom, ali mu sjekira nije bila dostatna za razbijanje stakla pa je odustao.




Prilikom pokušaja razbijanja stakla na trgovini u Vlaškoj zaposlenica se dobro snašla pa je spustila rolete, a lopov se dao u bijeg, odustavši od planirane krađe.


Terete ga za tri teške krađe, od kojih su dvije ostale u pokušaju te je nakon kriminalističkog istraživanja pred pritvorskom nadzorniku, uz posebno izvješće državnom odvjetništvu.