Dolijali prevaranti

OMAMILI IH I OPILI, NUDILI IM VEZE I BRAKOVE Uhićena skupina koja je od starijih muškaraca izvukla više od milijun kuna

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Članovi kriminalne skupine su obilazili kvartove u Zadru i pomno birali žrtve starije životne dobi, slabijeg zdravstvenog stanja, oskudnijeg obrazovanja, lakovjernih. Stupili su s njima u kontakt nudeći im razne usluge, ljubavne veze, brakove i slično, dovodili ih u stanje omamljenosti, opijenosti i zablude te iskorištavali bespomoćnost žrtvi kako bi ih brutalno varali i iskorištavali



ZADAR Zadarska policija razotkrila je i uhitila dio kriminalne skupine s karlovačkog i velikogoričkog područja koja je uz prijetnje varala starije muškarce po Zadru i okolici, od kojih je navodno izvukla preko milijun kuna,doznaje se u ponedjeljak u zadarskoj policiji.


Kriminalistička istraga dovršena je nad 28-godišnjakom iz Karlovca, 41-godišnjakom iz Velike Gorice i 32-godišnjakinjom iz Gospića.


Uz kaznenu prijavu zbog prijevare, iznude i protupravno oduzimanje slobode privedeni su pritvorskom nadzorniku PU zadarske te zadržani u istražnom zatvoru. Za ostalim članovima kriminalne skupine, 29-godišnjakom i 33-godišnjakom iz Karlovca, raspisana je tjeralica, kazao je voditelj Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske Bore Mršić.




Dodao je da su članovi kriminalne skupine od ožujka do listopada prošle godine obilazili kvartove u Zadru i pomno birali žrtve starije životne dobi, slabijeg zdravstvenog stanja, oskudnijeg obrazovanja, lakovjernih. Stupili su s njima u kontakt nudeći im razne usluge, ljubavne veze, brakove i slično, dovodili ih u stanje omamljenosti, opijenosti i zablude te iskorištavali bespomoćnost žrtvi kako bi ih brutalno varali i iskorištavali.


Svoje dobro planirane i prikrivene kriminalne aktivnosti, osumnjičeni su odrađivali sklapajući ugovore i provodeći kažnjive radnje kroz legalno poslovanje svojih zalagaonica i drugih agencija koje posluju u više gradova u Hrvatskoj. Policiji su poznati od ranije po kaznenim djelima imovinskog karaktera s elementima nasilja. U obrađenim kaznenim djelima na zadarskom području stekli su imovinsku korist veću od milijun kuna, rekao je Mršić.