Istražni zatvor

Novljanin završio iza rešetaka zbog prijetnji i nasilja

Šarlota Brnčić

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Sudac odredio mu je mjesec dana istražnog zatvora iz kojeg može izaći ukoliko uplati jamstvo od 20.000 kuna.



RIJEKA Duško Peričić, 35-godišnjak iz Novog Vinodolskog, jučer poslijepodne je smješten u riječki zatvor pod sumnjom u prijetnje. Prethodno je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu koje je potom dežurnom sucu istrage Dušku Tišmi podnijelo prijedlog da mu se odredi istražni zatvor.


Sudac Tišma taj je prijedlog i usvojio, odredio mu mjesec dana istražnog zatvora iz kojeg može izaći ukoliko uplati jamstvo od 20.000 kuna.


Kako neslužbeno saznajemo, Peričić je do sada već višestruko osuđivana osoba i to zbog kaznenih djela protiv imovine te dva puta zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.




Sada se sumnjiči da je 18. ožujka došao navečer u zajedničko kućanstvo u Novom Vinodolskom, u alkoholiziranom stanju, i da je najprije punici kazao da je »stara kurva« i »da bog da crkla«.


Od maloljetnog sina je tražio da mu preda mobitel, a kako ga dječak nije htio poslušati, počeo je vikati na dijete govoreći mu pogrdne riječi. Kada se dječak iznova nije htio pokoriti očevim željama i odbio mu dati mobitel, u nakani da ozlijedi sina zadao mu je jak udarac otvorenim dlanom u lijevu stranu lica.


Izvanbračna supruga je u tom trenutku stala između njih dvojice kako bi spriječila daljnje fizičke napade na sina. Sin je izašao van, a Peričić je tada krenuo rukom prema njoj kako bi je uhvatio za vrat. U tome, međutim, nije uspio jer mu je nevjenčana supruga uspjela odgurnuti ruku. Tada joj je rekao da će je ubiti ukoliko mu ne da 200 kuna.


Govorio joj je i da se ide baciti s balkona, a svime time što je učinio kod supruge je izazvao strah kako za njezin život, tako i za djetetov. Također je i kod djeteta izazvao strah i nesigurnost.