Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 4
Sutra: 13° 13° 4
17. siječnja 2020.
Lažna magistra

Novi slučaj krivotvorine: Učiteljica se poslužila suprugovom diplomom, pa dobila posao u školi

Foto Unsplash
Foto Unsplash
Autor:
Objavljeno: 18. travanj 2019. u 12:10 2019-04-18T12:10:36+02:00

Zagrebačka policija utvrdila je da je ovjera potpisa na poleđini preslike diplome nevjerodostojna, budući je pod istim brojem ovjerena preslika diplome na ime njenog supruga

ZAGREB Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Sumnja se da je osumnjičena neutvrđenog dana i godine pribavila krivotvorenu diplomu visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra, a koja je izdana u svibnju 2013. godine na njeno ime.

Navedenu krivotvorenu diplomu predala je zatim u ovjerenoj preslici kod javnog bilježnika, zajedno s krivotvorenom potvrdom diplomskog ispita pri sklapanju ugovora o radu na neodređeno vrijeme, na radno mjesto učiteljice u osnovnoj školi u Zagrebu.

Dodatnom provjerom potpisa u javnobilježničkom uredu je utvrđeno da je ovjera potpisa na poleđini preslike diplome nevjerodostojna, budući je pod istim brojem ovjerena preslika diplome na ime njenog supruga.

Nadalje se sumnja, da je neutvrđene godine, također krivotvorenu potvrdu diplomskog ispita visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra izdane u veljači 2013. godine na njeno ime, u lipnju 2014. godine priložila u vidu preslike prilikom podnošenja zamolbe kao potencijalni kandidat na radno mjesto profesora u Osnovnoj školi, a osnovom čega je u rujnu iste godine, sklopila ugovor na određeno vrijeme.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu, javlja zagrebačka policija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.