Recidivistkinja

Novi detalji tragedije u Splitu: Pijana vozačica utrkivala se kad je pokosila djevojku

P. N.

Screenshot Facebook

Screenshot Facebook

Policiji je pokušala prodati "šuplje" priče o tome da ona nije vozila audi, ali "pokopali" su je iskazi svjedoka tragične nesreće



SPLIT Cure novi detalji tragedije koja je šokirala Split, dok policija kriminalistički obrađuje Ivanu Tenu Gotovac Soldić (38), zaposlenicu HAC-a, zbog sumnje da je u utorak navečer u alkoholiziranom stanju izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginula studentica Marija Ćorić (19) iz Čapljine, pa potom pobjegla s mjesta nesreće.


Prema zasad nepotvrđenim iskazima svjedoka, piše Slobodna Dalmacija, Gotovac Soldić, kojoj je satima nakon nesreće izmjereno 1,1 promila alkohola u krvi, navodno se “utrkivala” s jednim taksi vozilom tako da ga je pretjecala i ubacivala se iz njega.


Kobno ubacivanje prije semafora


Baš to zadnje ubacivanje, neposredno prije semafora na raskrižju Poljičke ceste i Ulice Put iza Nove bolnice bilo je kobno za nesretnu djevojku iz Čapljine. Ona je prelazila na pješačkom prijelazu dok joj je bilo upaljeno zeleno svjetlo, a pijana je vozačica projurila dok joj je za njen smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo.




Moćni Audi A3 toliko je silovito svojom prednjom desnom stranom udario nesretnu studenticu dok je bila u srednjem prometnom traku da je ona odbačena desetak do petnaest metara daleko.


Photo Ivo Cagalj, Pixsell


Photo Ivo Cagalj, Pixsell



Na mjestu nesreće uopće nisu uočeni tragovi kočenja, pa se, dok prometno vještvo ne bude dovršeno, može samo pretpostavljati kojom je brzinom Audi doletio. No, gotovo je sigurno da je pijana vozačica “nagazila” gas vozeći dosta više od dozvoljenih 60 kilometara na sat.


Policija pričala “šuplje” priče


Nakon što je doslovno “pomela” pješakinju, vozačica je pobjegla s mjesta nesreće.


Kad joj je policija pokucala na vrata, pokušala se obraniti tvrdeći policajcima da ona nije vozila auto već da joj je ono ukradeno te večeri. Ipak, policija je, čini se, uspjela dokazati da to baš i nije tako i da je njena priča bila “šuplja”, a u prilog tome išli su i iskazi svjedoka koji su tvrdili da je vozila ženska osoba plave kose te znatna oštećenja na automobilu.


Foto Facebook


Foto Facebook



– Povodom prometne nesreće koja se dogodila 23. listopada 2018. oko 21.25 sati u Splitu, na raskrižju Poljičke ceste i Ulice Put iza Nove bolnice, dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Splitu provela je očevid na mjestu događaja uz sudjelovanje policijskih službenika Postaje prometne policije Split i stalnog sudskog vještaka za cestovni promet i motorna vozila.


U prometnoj nesreći smrtno je stradala pješakinja (1999.), dok se vozačica osobnog vozila marke Audi (1980.) koje je udarilo pješakinju, udaljila vozilom s mjesta nesreće.


Danas je privode u ODO


Dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Splitu je, nakon provedenog očevida, izdala nalog kojim se određuje sudsko-medicinska obdukcija mrtvog tijela pješakinje i nalog za prometno-tehničko vještačenje prometne nesreće.


Policijskim službenicima Postaje prometne policije Split izdan je nalog za obavljanje daljnjih izvida radi utvrđenja identiteta vozačice vozila kojim je oborena pješakinja.


Neposredno nakon primljene obavijesti da je utvrđen identitet vozačice osobnog vozila marke Audi kojim je oborena pješakinja, izdan je nalog za vađenje krvi i urina vozačici osobnog vozila, pregled osobnog vozila, kombinirano prometno-tehničko i sudsko-medicinsko vještačenje, kao i toksikološko vještačenje krvi vozačice vozila – izvijestili su jučer iz splitskog Općinskog državnog odvjetništva.


Kad policija dovrši kriminalističku obradu, s obzirom na to da je tijekom cijelog jutra u srijedu 38-godišnjakinja bila na triježnjenju te je tek popodne počelo policijsko ispitivanje, očekuje se da će na ODO biti privedena najkasnije u četvrtak tijekom jutra, piše Slobodna Dalmacija.


Već vozila u pijanom stanju


Pijana vozačica i ranije je imala slične probleme s vožnjom u alkoholiziranom stanju.


Vozila je bez vozačke dozvole, odnosno pod važećom sudskom zabranom upravljanja motornim vozilom zbog vožnje u pijanom stanju. Takvu joj je mjeru, prema našim informacijama, u srpnju ili kolovozu ove godine izrekao Prekršajni sud u Sinju. Provjerom je, piše Jutarnji, pak, utvrđeno da je Gotovac Soldić i u travnju 2015., na Prekršajnom sudu u Sinju, bila kažnjena oduzimanjem vozačke dozvole, i to na dva mjeseca.


Tada je bila uhićena sa 1,10 promila alkohola u krvi, a na sudu se pravdala da je bila na rođendanu i da je malo popila. Zbog vožnje u pijanom stanju kažnjavala ju je i karlovačka policija.