Teško su ga ozlijedili

Nova sramota Torcidaša: Prije utakmice u Zagrebu bez povoda pretukli slučajnog prolaznika

Hina

Ilustracija (ne prikazuje torcidaše koji su napali prolaznika) / Foto Robert Anic/PIXSELL

Ilustracija (ne prikazuje torcidaše koji su napali prolaznika) / Foto Robert Anic/PIXSELL

Huligani su mu slomili gornju i donju čeljust i nos, napukla mu je lubanja u području iznad oka, te su mu ozlijeđeni lakat i koljena



ZAGREB Pripadnici Torcide u nedjelju su u Zagrebu, uoči utakmice Dinama i Hajduka, teško ozlijedili slučajnog prolaznika, zbog čega je privedeno 15 pripadnika splitske navijačke skupine, priopćila je u ponedjeljak PU zagrebačka.


Incident se dogodio nešto iza 18 sati na raskrižju Ulica Donje svetice i kneza Branimira kada je grupa gostujućih navijača bez povoda teško ozlijedila 32-godišnjaka, koji nije pripadnik niti jedne od navijačkih skupina niti je na sebi imao bilo kakva obilježja.


Po pisanju medija, torcidaši s navijačkim obilježjima pretukli su slučajnog prolaznika, a on im je jedva uspio pobjeći. U pomoć su mu pritekli prolaznici i pozvali hitnu pomoć koja ga je zbog teških ozljeda odvezla u KB Dubrava. Jutarnji list je objavio da su mu huligani slomili gornju i donju čeljust i nos, da mu je napukla lubanja u području iznad oka, te su mu ozlijeđeni lakat i koljena. 




U PU zagrebačkoj navode da su odmah po dojavi, policijski službenici stigli na mjesto događaja. Tamo su zatekli i doveli u službene prostorije 15 gostujućih navijača, među kojima je bilo od kojeg četvero maloljetnika.


Nad njih 12 provodi se kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja vezano uz počinjenje kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede.


U policiji navode da je riječ o izdvojenom incidentu na utakmici koja je bila dobro osiguravana i koju je s tribina pratilo oko 2200 gostujućih navijača.


Gostujući navijači došli su organizirano s oko 500 raznih vozila, te su dopraćeni i ispraćeni sa stadiona pod pratnjom policije, što je, kažu u policiji, prošlo u najboljem redu.


Također gostujući navijači u Zagrebu su boravili i dan uoči utakmice, zbog čega je policija u punom angažmanu bila prisutna na zagrebačkim ulicama, osiguravajući da dva dana boravka splitskih navijača u Zagrebu prođu bez incidenata.


U službene prostorije policije, prije, za vrijeme i nakon utakmice, zbog prekršaja, dovedeno je ukupno 25 navijača. Devetnaest ih je privedeno zbog izazivanja nereda na sportskim natjecanjima, a šest zbog narušavanja javnoga reda i mira. Privedeni navijači stari su između 20 i 29 godina, a među njima su i četiri maloljetnika. 


Utakmica je u dva navrata prekinuta zbog paljenja baklji na tribinama – i to u 20,17 sati na južnoj tribini i u 20,33 sata na sjevernoj tribini.


»Ovom prilikom želimo zahvaliti građanima kao i navijačima na korektnom i športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa policijskih službenika, a koje su policijski službenici izdavali s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti«, priopćila je policija.