Bizaran izbor meta

Njemu zaista ništa nije sveto: Policija uhitila čovjeka kojeg sumnjiči da je krao novac iz crkve i bolesničke sobe

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Isti je kradljivac, sumnja policija, u travnju ove godine operirao u zdravstvenoj ustanovi u Petrovoj ulici, gdje je iz torbice ukrao novčanik pa se uz pomoć PIN-a poslužio karticom okradene osobe na obližnjem bankomatu, podigavši u dva navrata ukupno 1.200 kuna.



Zagrebačka policija privela je, odnosno “kriminalistički istražila” muškarca starog 28 godina, kojeg sumnjiče za krađe u Vlaškoj i Petrovoj ulici, pri čemu je kradljivčev izbor meta bio uistinu bizaran: krao je iz škrabice u crkvi, odnosno iz bolnice, točnije iz bolesničke sobe. Osumnjičenoga se tereti za kazneno djelo teške krađe provaljivanjem, dva kaznena djela krađe i dva kaznena djela računalne prevare.


Naime, policija sumnja da je 28-godišnjak sredinom srpnja ove godine dva puta provaljivao u crkvu u Vlaškoj ulici, pri čemu je odvijačem otvarao metalnu škrabicu i iz nje krao vjerničke milodare.


Također, isti je kradljivac, sumnja policija, u travnju ove godine operirao u zdravstvenoj ustanovi u Petrovoj ulici, gdje je iz torbice ukrao novčanik pa se uz pomoć PIN-a poslužio karticom okradene osobe na obližnjem bankomatu, podigavši u dva navrata ukupno 1.200 kuna.




Četiri mjeseca kasnije, sumnja policija, osumnjičeni je ponovio krađu u istoj zdravstvenoj ustanovi, gdje je iz bolesničke sobe ukrao novčanik s dokumentima i novcem. Po izlasku iz zdravstvene ustanove, novčanik je bacio, a novac zadržao.


Ukupni plijen beskrupuloznog kradljivca iznosio je oko 2.300 kuna.