Tko je Marko Bekavac

Nevjerojatna kronologija: Mladić kojem je pucano u vrat u Splitu već je više puta nastrijeljen

Hina

Screenshot YouTube / Slobodna Dalmacija

Screenshot YouTube / Slobodna Dalmacija

Bekavac je javnosti postao poznat nakon što je kao 17-godišnjak nožem 2008. ubio 21-godišnjaka na Bačvicama, za što je bio osuđen na pet godina maloljetničkog zatvora



U pucnjavi iz vatrenog oružja u utorak navečer u Janjevskoj ulici u Splitu, ozlijeđen je mlađi muškarac, doznaje se u splitskoj policiji, a mediji neslužbeno navode kako je riječ o Marku Bekavcu koji je od ranije poznat policiji.


»Propucavanjem u vrat sinoć oko 21,40 sati lakše je ozlijeđen 27-godišnji muškarac, a policija obavlja obavijesne razgovore s više osoba prikupljajući informacije tko bi mogao biti počinitelj«, rekla je za Hinu Ana Čepić iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.


Ozlijeđeni muškarac prevezen je u splitsku bolnicu.




Prema neslužbenim informacijama pucnjavi iz vatrenog oružja prethodila je prepirka na parkingu kod zgrade.


Prema napisima medija, koji još nisu službeno potvrđeni, navodno je ranjeni 27-godišnji Marko Bekavac, koji je otprije poznat policiji. U svibnju ove godine propucao ga je I.G., a nakon dvadesetak dana je ponovo završio u splitskoj bolnici, gdje je primljen s teškim ozljedama glave.


U srpnju prošle godine, Bekavca se, pak, kako piše Slobodna Dalmacija, dovodilo u vezu s pucnjavom na Bačvicama kada je iz pištolja u lijevu natkoljenicu upucan Dino M.


Jedna od najluđih priča s Bekavcem je događaj iz rujna 2016. godine kada je otet na Bačvicama i brutalno pretučen. Naime, nakon što je pušten iz istražnog zatvora na Bilicama, gdje je proveo četiri mjeseca osumnjičen za pokušaj ubojstva, Bekavca su nepoznate osobe otele, strpale u kombi i doslovce ga izmrcvarili, kako se spekuliralo, bejzbolskim palicama.


Bekavac je javnosti postao poznat nakon što je kao 17-godišnjak nožem 2008. ubio 21-godišnjaka na Bačvicama, za što je bio osuđen na pet godina maloljetničkog zatvora.


– Da sad rečen da to nisan tija napraviti, to više nikome nije ni bitno. Bija san te večeri na kokainu, uboja san ga jedan put i nada san se da će taj momak ostati živ, ali, nažalost, on je umra. Zbog toga san posta ubojica i ovakav i onakav, a i prije toga san bija u Turopolju, u Požegi… Stvorila se o meni slika ka da san ne znam šta. Zbog toga ja jesan ubojica i to se nikad neće prominiti, ni za deset ni za dvadeset godina, ali sve ovo posli šta se događalo veže mi se za to ubojstvo, za šta san kaznu odslužija – kazao je Bekavac 2016. godine za Slobodnu Dalmaciju.