Vozio, a nije smio

Nestašni nogometaš: Anas Sharbini prekršajno kažnjen jer je vozio auto iako mu je dozvola već bila oduzeta

Fiore Vežnaver



Anas Sharbini – jedan od najpoznatijih nogometaša HNK »Rijeka« svih vremena, koji sada brani boje »Grobničana«, kažnjen je sa šest tisuća kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca, zbog toga što je zatečen u vožnji u vrijeme kada mu je na snazi bili ranija zabrana vožnje.


Presudio je tako Prekršajni sud u Rijeci, odnosno Stalna služba u Delnicama, koji je nepravoćnom presudom odredio kako će se smatrati da je novčana kazna u cijelosti plaćena ako u roku nakon pravomoćnosti presude uplati dvije trećine novčane kazne, odnosno četiri tisuće kuna.


Sharbini je oglašen krivim zbog toga što je 18. ožujka ove godine, oko 1 sat u noći, zatečen dok je vozio BMW u Zastenicama, iz smjera Dražica prema Čavlima. Zaustavili su ga policijski službenici, a kontrolom je utvrđeno da sjedi za upravljačem u vrijeme kada mu je »na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije«, u vremenu od 28. veljače do 28. ožujka ove godine, po rješenju Postaje prometne policije Rijeka.




Sharbini je za prometni delikt procesuiran u delničkoj ispostavi riječkog Prekršajnog suda temeljem optužnog prijedloga riječke Postaje prometne policije. Glavna rasprava održana je bez prisutnosti Sharbinija, nakon što su se pozivi za dvije rasprave vratili neuručeni, s naznakom: »obaviješten-nije podigao pošiljku«, pa poziv stavljen na oglasnu ploču suda. U dokaznom postupku sud je obavio uvid u evidenciju Ministarstva pravosuđa, u kojoj se navodi da je Sharbini već pravomoćno kažnjavan zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.