Nesreća

Nesreća vojnog helikoptera Kiowa na trenažnom letu: Iz mora izvučeno mrtvo tijelo

Portal Novilist.hr

Foto MORH

Foto MORH

U moru je pronađeno mrtvo tijelo jedne osobe. Spasioci su ga oko podne izvukli iz mora u Zablaću



Najmanje jedna osoba poginula je u padu vojnog helikoptera Kiowa danas oko 11 sati u moru između Zablaća i Zlarina, javlja Šibenik.in. Akcija spašavanja je u tijeku, a reporteri portala Šibenik.in javljaju da je u moru pronađeno mrtvo tijelo jedne osobe. Spasioci su ga oko podne izvukli iz mora u Zablaću. 


Tomislav Kranjac, predsjednik mjesnog odbora Zlarin, vidio je helikopter prije nego što je pao u more. Za Večernji je ispričao što je vidio malo poslije 11 sati nakon što se jedan vojni helikopter srušio u more.


– Čekao sam prijevoz sa Zlarina u Jadriju i kada smo krenuli, vidio sam dva helikoptera u trenažnom letu kod Zlarina. Nešto kasnije, kad smo prošli puntu, vidio sam samo jedan helikopter u zraku. Drugi je očito tada već završio u moru. Vidio sam brod i nešto kako pluta pokraj njega, ispričao je.




Prema prvim informacijama, bio je to trenažni let Kiowa helikoptera i unutra je, prema tim informacijama, u trenutku leta moglo biti dvoje, najviše troje ljudi.


– Ne mogu vam reći je li netko pronađen i što je bilo to što je plutalo pokraj broda koji je bio u potrazi i iznad kojeg je također tragao drugi helikopter, rekao je za Večernji Tomislav Kranjac, predsjednik MO Zlarin.


MORH je potvrdio informaciju o padu vojnog helikoptera Kiowa OH-58 D tijekom trenažnog leta koji je započeo u 10.30 sati.


“U području otoka Zlarina i Zablaća došlo je do pada helikoptera Kiowe OH-58 D tijekom trenažnog leta koji je započeo u ponedjeljka 27. siječnja 2020. u 10,30 sati. Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade. Pravovremeno ćemo izvijestiti javnost o detaljima”, izvijestili su iz MORH-a.


Najavili su press konferenciju u zračnoj bazi Zemunik oko 14.30 sati.


O nesreći se oglasila Šibensko-kninska policija.


“U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 11.06 sati zaprimljena je dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter.


Odmah po dojavi na mjesto događaja su upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe.


Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, objavila je policija.


Na mjesto nesreće isplovila su tri broda – SAR, policijski i vatrogasni. U zraku je helikopter, a jedan transportni s upaljenom motorima čeka na zablaćkom igralištu. Sve službe su na terenu, kao i vojska, javlja Šibenik.in.