Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
14. prosinca 2019.
Odbijen prijedlog tužiteljstva

Nema mjera opreza: Zadarski nasilnik od nedjelje slobodan kao ptica. "U teoriji, može prići Loreni"

Photo Dino Stanin/PIXSELL
Photo Dino Stanin/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 8. veljača 2019. u 16:57 2019-02-08T16:57:00+01:00

Na pitanje može li se približavati žrtvi i izaći iz zemlje, Kovačevićev odvjetnik Boris Radman rekao je da je to deplasirano

ZADAR Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru odbilo je prijedlog zadarskog tužiteljstva za novim mjerama opreza Darku Kovačeviću Daruvar, koji je bio u istražnom zatvoru nakon nepravomoćne presude za premlaćivanje 18-godišnje Lorene Gurlica u lipnju prošle godine.

Ukida mu se istražni zatvor i po sili zakona izlazi na slobodu u nedjelju, 10. veljače. Iako je Daruvarcu istekao rok za istražni zatvor, te su mu ukinute i mjere opreza, tužiteljstvo je bilo zatražilo nove mjere.

Na pitanje može li se približavati žrtvi i izaći iz zemlje, Kovačevićev odvjetnik Boris Radman rekao je za 24 sata da je to deplasirano.

- On se javno ispričao žrtvi, i preko novina i direktno njoj na raspravi - rekao je Radman.

- Po zakonu o kaznenom postupku postoje dvije vrste istražnog zatvora - kad ga može i kad ga mora odrediti. Kad ga može odrediti, on ga može zamijeniti mjerom opreza. međutim, kako je prvostupanjski sud donio kaznu, sud je morao donijeti odluku o istražnom zatvoru koja ističe za mjesec dana.

Kada sud mora donijeti odlukuo istražnom zatvoru, nema mogućnosti zamjene istražnog zatvora mjerom opraza. Vratit će mu se dokumenti i on se može slobodno kretati - kaže Denis Klarendić, glasnogovornik zadarskog suda.

- Sve i da ne poštuje odluku suda, on se ne može vratiti u istražni zatvor - dodao je Klarendić.

- Teoretski joj može prići, ali nisam siguran da će se to dogoditi - zaključio je, pišu 24 sata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.