Užas u parku

Nasilnici kod ZTC-a nožem bez razloga napali djecu. Facebook poruka jednog od njih ledi krv u žilama

Slavica Kleva

Ilustracija Vedran Karuza

Ilustracija Vedran Karuza

Jedan od mladića zamahnuo je nožem prema dječaku, a kad je djetetu priskočila upomoć prijateljica, stisnuo je djevojčicu uz ogradu pritisnuvši joj nož o tijelo. Prestravljena djeca pozvala su roditelje, zajedno su otišli na policiju koja je u nedjelju uhvatila nasilnički dvojac



Redakciji Novog lista jučer se obratio jedan roditelj, zabrinuti Riječanin K.B. koji je htio podijeliti s javnošću događaj koji se dogodio njegovoj maloljetnoj kćeri ali i njezinom društvu iz parka, odnosno igrališta na kojem ih je bilo sedmero.


– U petak oko 21.30 sati sva djeca iz ulice igrala su se nadomak kuća, na igralištu u blizini crkve Sv. Nikole ispod trgovačkog centra ZTC-a. Družili su se i smijali, u jednom trenutku pojavila su se dva mlađa punoljetnika, vidno pijana, neću tvrditi jesu li bili i pod utjecajem opijata jer nisam siguran ali u svakom slučaju agresivni, kaže otac.


– Kad je u jednom trenutku prijatelj iz društva naslonio glavu na rame prijateljice moje kćeri uslijedila je neočekivana reakcija tog mladog bahatog mladića. »Šta ti imaš s njom? Hoćeš da te ubijem?« vikao je na tog dječaka iz društva dvadesetogodišnjak zamahnuvši nožem prema njemu, prepričao nam je događaj otac. Moja kći je stala u obranu prijatelja, no, on je nasrnuo na nju, pritisnuo ju je uz ogradu i naslonio joj nož u visini bubrega. Srećom i mlađa kći je bila sa sestrom i odmah me nazvala mobitelom. Ja sam se spustio dolje na igralište i srušio tog dečka na pod. Izbio sam mu nož iz ruku i predao ga nešto kasnije policiji. No, njegov kompanjon me napao, uspio mi je skinuti sat s ruke pa sam odmah pustio tog dečka. Nazvao sam policiju, nasilnici su pobjegli, a mi konsternirani potražili tog dečka kojem je mladić prijetio. No, on je nesretnik odmah pobjegao, potražio je pomoć u obližnjem lokalu, pa unatoč tomu da je konobarica odmah zvala policiju kad je vidjela u kakvom se stanju nalazi taj dječak, došli su tek nakon mog, dakle, drugog poziva.




Mi smo se roditelji svi okupili i zajedno s djecom i otišli u policijsku postaju, podnijeli kaznenu prijavu protiv nasilnika, dali smo svi iskaze. Djeca također, uz prisutnost nas roditelja ali ne znam što se u međuvremenu dogodilo. Nitko nam ništa nije javio, kaže otac.


Jučer smo provjerili njegove navode u Policijskoj upravi, potvrdili su događaj i kazali da su mladiće pronašli i uhitili u nedjelju u poslijepodnevnim satima. Riječ je o dvojici dvadesetogodišnjaka koji se trenutno nalaze u policijskoj postaji na kriminalističkom istraživanju, a danas nakon što budu ispitani na tužilaštvu procijenit će se hoće li tužitelj predložiti i određivanje istražnog zatvora.


Strašna poruka


– Bojim se kao roditelj, ne samo za svoje troje djece, nego izražavam bojazan zbog sve češćih nerazumnih nasilničkih ispada od sve mlađih osoba. Kako tako mladi ljudi mogu tako reagirati, razmišljati, djelovati? Što reći kad na Facebook profilu tog mladića stoji poruka: »Imam neke planove, ali nijedan nije ispod 10 godina robije«, zaključio je svoju priču zabrinut otac.