Krvave maškare

Nasilni policajci na maškarama u Vrbniku: Policija podnosi optužni prijedlog protiv šest osoba

Hina

Maškarana zabava u krvi: Policajac u civilu napao mještanina Vrbnika i razbio mu - čašu na glavi

Maškarana zabava u krvi: Policajac u civilu napao mještanina Vrbnika i razbio mu - čašu na glavi

U remećenju javnog reda i mira sudjelovalo je više osoba, a lakše su ozlijeđeni 28-godišnji policijski službenik i još jedan 28-godišnjak. Liječnička pomoć pružena im je u Domu zdravlja Krk, kažu u policiji



RIJEKA Primorsko-goranska Policijska uprava podnijet će optužni prijedlog mjerodavnom prekršajnom sudu protiv šest osoba koje su u subotu oko tri sata remetile javni red i mir na karnevalskoj zabavi u Vrbniku, na otoku Krku, a među njima je bio i policijski službenik, koji je tada bio izvan službe, priopćila je u ponedjeljak ta policijska uprava.


U remećenju javnog reda i mira sudjelovalo je više osoba, a lakše su ozlijeđeni 28-godišnji policijski službenik i još jedan 28-godišnjak. Liječnička pomoć pružena im je u Domu zdravlja Krk.


Kriminalističko istraživanje traje, a slijedi utvrđivanje disciplinske odgovornosti policijskog službenika, priopćila je iz primorsko-goranska Policijska uprava.


Čašom u glavu




Prema informacijama sudionika te zabave, jedan od policijskih službenika udario je čašom mladića u glavu, nakon čega je počela tučnjava.


Do teškog incidenta došlo je na maškarama u Vrbniku u subotu rano ujutro. Okončan je razbijenom glavom jednog od mještanina, a ozljede mu je, kako smo to već objavili, nanio policajac u civilu i to udarajući ga – staklenom čašom.


Prema neslužbenim informacijama od izvora bliskog krčkoj policiji, doznajemo kako je istina da je sukob započeo jedan njihov djelatnik, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti.


Sve se odvilo u noći s petka na subotu, oko 4 sata ujutro. Naš izvor negira, međutim, da je idući dan na Vrbniku policija pokušala zataškati slučaj. Naprotiv, ističe kako su razgovarali s preko trideset svjedoka i to upravo zato da bi se utvrdilo što se zapravo dogodilo.


Stegovne mjere


Također doznajemo kako će protiv nasilnog policajca biti poduzete sve potrebne stegovne mjere.


Naš čitatelj obratio nam se pismom u kojem ističe kako je važno da javnost zna da na ovim maškarama, sve dotad nije zabilježen niti jedan incident.


– Sad zbog ove istrage mladi Vrbnika nisu u mogućnosti organizirati zavšrnicu mesopusta kako je bio običaj u Vrbniku, ističe čitatelj D. G. (podaci poznati redakciji)


Prenosimo njegovu kronologiju slučaja:


“U petak 22.02.2019. u Vrbniku su se održavale maškare ili kako vole ljudi na Kvarneru reći mesopust ili maškarani tanec. Sve je prozicalo u dobrom raspoloženju, pjesmi, veselju i kapljici dobre nam Žlahtine. Dok na scenu nisu nastupile četiri nepoznate osobe. Došle su prvo do osobe koja naplaćuje ulaz i rekle da su policijski službenici iako su bili van službe u tom trenutku. Osoba na ulazu ih pušta bez daljnje rasprave, iako su sve osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoru gdje se zabava održavala uredno platile ulaz. Ovo bi bilo zanemarivi za ovaj tekst da se nije dogodilo slijedeći nemili događaj i nekoliko drugih koji su priznali mi to ili ne povezani s ovim. No krenimo redom.


Mamili mlade djevojke


Nakon nekoliko pića za šankom na kojem su pili i pokazivali značke van dužnosti te istim značkama mamili mlade djevojke za seksualne usluge jer eto oni imaju značke službenika hrvatske polivije, jedan policijski služenik, ničim izazvan razbija čašu u glavu osobi koja stoji za šankom ispija svoje piće i uživa u zabavi. U tom trenutku kreće pokušaj odvajanja policajaca van službe i ostalih osoba koji su nedužno mladiću prihrlili u pomoć i obranu. Međutim policajci tu ne staju već jedan od njih udara šakom u oko prijatelja nedužnog mladića koji mu uskače u pomoć.


U tom trenutku jedan dio publike uspijeva otjerati nasilne policijske dužnosnike iz prostora zabave i iz Vrbnika, a dotični službenici viču: “Vrbnički Srbi doći ćemo i zapaliti ćemo vam grad”. Uzorne li hrvatske policije nema šta! Epilog ovog obračuna je sedam šavova na glavi nedužnog mladića i oteklina na oku njegovog prijatelja koji mu je htio pomoći stavši u njegovu obranu. Ovdje treba istaknuti da u ovih 6 dosadašnjih mesopusnih zabava nije zabilježen niti jedan incident, već je sve proteklo u veselju i uživanju, dok nisu stigli dotični “plavi dečki” i pokušali dokaza tko nosi značku i oružje”, piše šokirani stanovnik Vrbnika.


No, prema njegovim riječima uslijedila je “odmazda policije prema mladima iz Vrbnika te maltretiranje građana Vrbnika zbog sitnih prometnih prekršaja”.