Žrtva trojice Gorana svjedočila o incidentu na Božić

Napadnuti 23-godišnjak: “Polijevao me pivom da dođem sebi, otkopčao hlače i gurao mi spolovilo u usta…”

Slavica Kleva

Optuženi do daljnjega ostaju u istražnom zatvoru / M. GRACIN

Optuženi do daljnjega ostaju u istražnom zatvoru / M. GRACIN

Mladić je posvjedočio da je Velimir Šajnović prvi skinuo hlače i gurnuo njegovu glavu među svoje noge, a onda su se skinuli i Andrić i Đurđević, ali »do kontakta nije došlo«



Te večeri bio sam s djevojkom, došao je i Ivan Đurđević sa suprugom, pili smo, družili se za Badnjak pa odlučili čestitati Božić mojoj punici. Tada su došli i Hrvoje Andrić i Velimir Šajnović koji su predložili da idemo njihovim automobilom kod jednog rođaka čestitati mu Božić. Moja djevojka nije išla s nama, Ivan je vozio, na suvozačevom mjestu nalazio se Hrvoje, ja sam sjedio iza njega, a do mene Velimir, započeo je jučerašnje svjedočenje putem videolinka pred predsjednicom vijeća sutkinjom Sandrom Vučković 23-godišnjak kojemu su, prema otpužnici, dvojica Delničana, 25-godišnji Hrvoje Andrić i 22-godišnji Velimir Šajnović te 24-godišnji Ivan Đurđević iz Bosiljeva protupravno ograničili slobodu kretanja, s namjerom da bez njegove volje s njime izvrše spolni odnos, a pri tome su mu i ozbiljno prijetili da će ga teško ozlijediti.


Prvi udarci


Zbilo se to na Božić prošle godine, kada su trojica optuženika između 3 i 5 sati predložili mladiću da se zajedno odvezu do mjesta Litanj.


– Sjeli smo u auto i krenuli, ali je Ivan ostao bez nafte pa je u Delnicama stao i natočio gorivo za sto kuna, no nije platio već je pobjegao. Krenuli smo do mog kuma, ali je u jednom trenutku zaustavio auto, svi smo se htjeli pomokriti, nastavio je priču mladić.




– Tada sam dobio prvi udarac u glavu, udario me Ivan, ali ne znam zašto, nismo se do tada nikada svađali. Nagurali su me u auto. Ivan je otvorio vrata, a Hrvoje i Velimir su me gurali u auto. Branio sam se, nisam htio ući nazad u auto, držao sam se za okvir vrata kako ne bih ušao. Tukli su me rukama i nogama, jedan me uhvatio ispod pazuha, a drugi došao s druge strane auta i vukao me za noge unutra. Govorili su mi da moram ići s njima i da će mi oni sada pokazati, svjedočio je putem linka oštećeni mladić.


– U jednom trenutku sam bio u nesvjesti, srušio sam se od udaraca između sjedala, a Velimir me polijevao pivom po glavi da dođem sebi. Bilo je to u mjestu Čedanj. Zaustavili smo se i tada je u automobilu Velimir otkopčao hlače i gurao mi spolovilo u usta govoreći mi: »Sve što radiš s mojom ženom, sada ćeš raditi i meni«. Nisam htio, mahao sam glavom, a u jednom trenutku gurnuo mi je glavu među svoje noge. Ne, nije došlo do kontakta, osjetio sam njegovo spolovilo na licu, ali nisam dopustio, odbio sam, odgovorio je oštećeni mladić na pitanje predsjednice vijeća sutkinje Vučković je li bludna radnja ostala u pokušaju. Ispričao je i kako su se tada Velimiru pridružili Hrvoje i Ivan i otkopčali hlače, ali su ih opet zakopčali jer je ih je on uporno odbijao.


– Tako smo stigli do Glavice, ali prije nego li smo ušli u kuću kod prijatelja, Ivan i Velimir su me odveli u kamp kućicu koja se nalazi u neposrednoj blizini tog čovjeka komu smo i krenuli čestitati Božić, dali su mi čistu majicu i umili su mi lice jer sam bio sav krvav. Kao što su mi majica i hlače bili krvavi, tako je bilo krvi i u autu. Znam da je nakon par dana Hrvoje prodao taj auto, nastavio je s iskazom oštećeni mladić, dodajući kako su mu rekli da optuži neke druge osobe iz Rijeke za svoje ozljede.


– Oni su tada otišli, a ja sam ostao kod tog čovjeka odakle je on pozvao mog brata i moju punicu. S njima sam otišao na Hitni trakt u Delnice, ali su me oni poslali na Hitni trakt u Rijeku. Tamo sam pregledan, imao sam čini mi se oko 0,40 promila alkohola, odgovorio je na daljnje pitanje jednog od odvjetnika optuženog. Tada je, kaže, o svemu obaviještena policija koju on nije zvao, ali im je »sve rekao«.


Svega se sjetio


Odvjetnici optuženih postavljali su pitanja oštećenom, tražili da im detaljno opiše tko je počeo prvi s udarcima, gdje su se sve vozili, ali ih je zanimalo i u kakvim je odnosima s djevojkom zbog koje je zapravo sve i počelo. Oštećeni je priznao doduše da je imao »manjih ljubavnih problema« s djevojkom, ali je odbacio mogućnost da se netom prije ovog događaja fizički obračunao sa svojom partnericom i njezinom majkom. Odvjetnici su pitali oštećenog je li i on koristio šake u obračunu, no on je rekao da se branio, ali da ih nije udarao šakama i da nije uzvraćao udarce. Kako je pri prvom ispitivanju oštećeni rekao da su optuženi pokušali nad njim bludničiti kada su zaustavili auto, a jučer da se sve događalo u autu, svjedok je odgovorio da se »sigurno sve događalo u automobilu, svega se sjetio naknadno«.


Sva trojica optuženih negiraju djelo, no, tek kada budu ispitani i ostali svjedoci imat će priliku iznijeti obranu, a do tada ostaju u istražnom zatvoru.