Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
29. siječnja 2020.
Nesreća na moru

Nakon potonuća jahte kod Hvara spašeno dvoje norveških brodolomaca

Nakon potonuća jahte kod Hvara spašeno dvoje norveških brodolomaca
Nakon potonuća jahte kod Hvara spašeno dvoje norveških brodolomaca
Autor:
Objavljeno: 3. svibanj 2018. u 10:20 2018-05-03T10:20:11+02:00

Dvoje norvežana spašeni su s brodske splavi na koju su prešli nakon što je njihova motorna jahta počela tonuti dok su bili na pola puta između Brača i Hvara, izvijestili su u četvrtak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Norveški skipper i vlasnik havarirane motorne jahte W.O.J. (1960.) i članica posade (1968.) u srijedu u 14,15 sati uputili su hitan poziv Županijskom dojavnom centru Split (ŽC 112) da more prodire u potpalublje jahte, pa su ih službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) uputili na se prabace na brodsku splav i istodobno ondje uputili djelatnike Lučke kapetanije Split odnosno nadležne Lučke ispostava Milna koji su odmah isplovili u spasilačku akciju prema dvoje brodolomaca.

Nedugo nakon pokretanja koordinirane spasilačke akcije, službenici Lučke ispostave Milna u 15,50 sati pronašli su dvoje brodolomaca i njihovog psa kako plutaju na brodskoj splavi sa sjeverne strane otoka Hvara, na oko dvije nautičke milje od uvale Pokrivenik, gdje su zatekli i tonuću motornu jahtu imena 'Anne Kirsti', hrvatske zastave.

Brodolomci su neozlijeđeni prekrcani na spasilačku brodicu te prevezeni u Milnu, a djelatnici tvrtke za pružanje komercijalne pomoći plovilima na moru odteglili su havariranu motornu jahtu u uvalu Pokrivenik, dok na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

Službenici Lučke ispostave Milna pokrenuli su očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.