Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
24. siječnja 2020.
Nevjerojatno

Najpoznatiji hrvatski sudac Ivan Turudić bježao od policije? "Vozio je 50 km/h više od dozvoljenog"

Predsjednik Zupanijskog suda u Zagrebu Ivan Turudic.  Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Predsjednik Zupanijskog suda u Zagrebu Ivan Turudic. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Autor: ,
Objavljeno: 24. rujan 2019. u 18:07 2019-09-24T18:07:55+02:00

 Vozača smo pokušali zaustaviti kod Barutane na način da smo ga prestigli i upalili svjetlosnu oznaku na presretaču "Policija – slijedite nas". Vozač je unatoč tome nastavio kretanje, pa je zaustavljen drugi put kod skretanja za mjesto Diebali - kazao je policajac pred bjelovarskim sudom

Predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića policija je 20. siječnja ove godine uhvatila u prebrzoj vožnji i bježanju od policijskog presretača sjevernom bjelovarskom obilaznicom zbog čega je pravomoćno kažnjen s 1000 kuna, objavio je Večernji list pozivajući se na svjedočenje policajca pred prekršajnim odjelom Općinskom suda u Bjelovaru.

Prvog čovjeka zagrebačkog županijskog suda bjelovarski je sud pozivao četiri puta - nijednom se nije pojavio na raspravi.

Objavljeno je da je vozio 132, 5 kilometara na sat na dionici na kojoj je maksimalno dopuštena brzina 80 km/h.

Policajac Josip Blažević svjedočio je da je Turudić 20. siječnja u 16.46 sati snimljen kako se vozi nedopuštenom brzinom, za 52,5 km/h više od dozvoljene:

- Vozača smo pokušali zaustaviti kod Barutane na način da smo ga prestigli i upalili svjetlosnu oznaku na presretaču "Policija – slijedite nas". Vozač je unatoč tome nastavio kretanje, pa je zaustavljen drugi put kod skretanja za mjesto Diebali - kazao je policajac pred bjelovarskim sudom.

Tom prilikom utvrđen je identitet vozača i dana mu je mogućnost da pregleda videosnimku.

No, on je to odbio pa mu je uručen obavezni prekršajni nalog. U tri slučaja pozive na ročište uopće nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao.

Ukoliko u roku od 30 dana od primitka presude odluči podmiriti kaznu, dužan je platiti samo dvije trećine iznosa, odnosno 666,67 kuna.

Suca Turudića smo kontaktirali, odbio je s nama razgovarati i komentirati incident.

Za 24sata je izjavio sljedeće:

- Nikad nisam bježao pred policijom. Tog dana bio sam sa ženom u autu. Nekoliko kilometara me je slijedilo vozilo bez ikakvih oznaka na vrlo maloj udaljenosti što je bilo jako neugodno, izjavio je Ivan Turudić za 24sata. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.