Preblaga kazna?

Najmlađa pedofilka osuđena na robiju: “Potpuno je uništila živote naših djevojčica”

P. N.

Photo/Paedo Britain Facebook

Photo/Paedo Britain Facebook

Tinejdžerka Sophie Elms, najmlađa pedofilka u Velikoj Britaniji osuđena je na, po mnogima, preblagu zatvorsku kaznu.



Sophie Elms (17) medicinska je radnica osuđena na sedam godina i deset mjeseci zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvije malene djevojčice. Elms je osuđena i za snimanje neprikladnih fotografija dviju djevojčica.


Na sudu je otac dviju curica rekao da je Elms “potpuno uništila njihove živote” i “oštetila nas više nego se riječima može iskazati”.


“Mi iskreno ne znamo potpuni negativni utjecaj koji će naše dvije prekrasne djevojčice trpjeti zbog ovoga. To što si uinila može imati dugotrajne i ozbiljne posljedice u njihovom kasnijem životu. Sada imamo potpun manjak povjerenja svima koji rade s našom djecom. Čak i ostavljanje u predškoli čini se kao izazov, jer to je zanimanje za koje si se ti školovala”, prenosi Daily Mail izjavu ogorčenog oca.




“Naša najmlađa kćer je toliko izbezumljena prije spavanja, da moramo ostati s njom i do nekoliko sati. Odlučili smo da više ne možemo ostati u Swindonu, od straha da ćemo naletjeti na tebe. Stoga je za nas bolje da se odselimo.“, dodaje otac.


Elms je počinila ove užasne seksualne napade nakon što joj je seksualni prijestupnik David Gearing i rekao da to učini i zatim mu pošalje slike. Tužiteljica Hannah Squire tvrdi da je Elms bila zadužena za djecu tijekom 2016. i 2017. godine. Početkom 2017., Elms je stupila u kontakt sa spomenutim seksualnim prijestupnikom Gearingom, koji je u studenom prošle godine osuđen na 15 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja djece.


“Njihovo je kontaktiranje počelo bez seksualnih aluzija. Elms nije tražila da joj se sakrije identitet. Ubrzo im se komunikacija svela na razgovor o seksualnim temama, te zahtijevanje Gearinga da Elms napravi seksualni prijestup.”, izjavila je tužiteljica Squire, prenosi Daily Mail. 


“Elms je zatim slala nevine slike dvoje djece – potpuno obučene. Ubrzo je uslijedilo slanje slika obnažene djece, te fotografije na kojima se vidi kako Elms dodiruje djecu.”, objašnjava Squire. 


Prilikom policijskog ispitivanja u travnju 2018., nakon njezinog uhićenja mjesec dana ranije, Elms je izjavila da je Gearing do njezinih detalja morao doći putem interneta. Rekla je i da je voljela razgovarati s njim jer je imala nisku razinu samopoštovanja, a on je “činio da se osjeća bolje”.


Odvjetnik optužene, Chris Smyth, u obrani je pripremio izlaganje prikazujući i samu Elms kao žrtvu. “Od njezine trinaeste godine, njezini su detalji stavljeni na internetske stranice, kao šala jednog od njezinih prijatelja, jer su je tjerali da izvodi seksualne radnje za muškarce ispred web kamere.”, prenosi Daily Mail.


Nakon današnje osude, detektiv Simon Childe, rekao je da je zadovoljan uhićenjem i onim do čega je isto dovelo. “Ovaj je sluaj šokirao lokalnu zajednicu. Elms je osamnaestogodišnjakinja, što ju čini jednom od najmlađih okrivljenika za ovakvu vrstu prekršaja. U vrijeme počinjenja ovih brutalnih prijestupa, studirala je brigu o djeci s ciljem da jednog dana u budućnosti radi s mladom djecom. Iznimno sam zahvalan svom timu koji je spriječio da ikada više radi s djecom.”, izjavio je Childe za Daily Mail.