Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. rujna 2019.
Borba protiv vatrene stihije

Na požarište kod Knina upućene dodatne zračne snage

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 27. kolovoz 2019. u 11:30 2019-08-27T11:30:51+02:00

Tri Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH dodatno su upućena u akciju gašenja požara pokraj mjesta Mokro Polje kod Knina u Šibensko-kninskoj županiji te je trenutno na požarištu angažirano ukupno pet protupožarnih aviona (dva Canadaira i tri Airtractora)

ZAGREB Na požarište kod Knina dodatno su upućena još tri Airtractora AT-802 te je trenutno angažirano ukupno pet protupožarnih aviona, priopćeno je u utorak iz Ministarstva obrane.

Tri Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH dodatno su upućena u akciju gašenja požara pokraj mjesta Mokro Polje kod Knina u Šibensko-kninskoj županiji te je trenutno na požarištu angažirano ukupno pet protupožarnih aviona (dva Canadaira i tri Airtractora).

Ovo je 37. požar od početka ovogodišnje protupožarne sezone na kojemu su angažirane zračne protupožarne požara (22 u Šibensko-kninskoj, pet u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji). Kopnene snage Hrvatske vojske bile su angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.