Vrijednost zapljene oko 250 tisuća kuna

Na Matuljima zaplijenjeno 214 sadnica i 2077 grama marihuane

Portal Novilist.hr

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, provodi se kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom, koji će po dovršetku istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku



U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja iz domene zlouporabe droga. Konferenciji za novinare nazočili su voditelj Službe kriminaliteta droga, Hari Brnad i  načelnik Policijske postaje Opatija, Damir Brnas.


Višemjesečno kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, rezultiralo je zapljenom veće količine sadnica indijske konoplje i opojne droge marihuane. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci provedena je pretraga obiteljske kuće na području Matulja tijekom koje je pronađeno i zaplijenjeno sljedeće:


- 214 stabljika indijske konoplje visine od 18 do 160 cm, posađenih u pvc vazama,




-   2077 g sasušene marihuane,


-  razna oprema za uzgoj indijske konoplje; lampe, ventilatori, transformatori, veća količina raznih fleksibilnih cijevi i drugi predmeti.


Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, provodi se kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom, koji će po dovršetku istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.


Vrijednost opreme koja se koristila za uzgoj indijske konoplje procjenjuje na oko 20 tisuća kuna, dok se vrijednost oduzete droge marihuane na ilegalnom tržištu procjenjuje na oko 250 tisuća kuna. Na konferenciji  su također iznijeti statistički podaci iz domene zlouporabe droga.


Tijekom deset mjeseci ove godine evidentirano je 836 prekršaja i 245 kaznenih djela iz domene zlouporabe droga, počinjenih na području Policijske uprave primorsko-goranske, a u istom razdoblju 2014. godine evidentirano je 811 prekršaja i 239 kaznenih djela. Suzbijanje kriminaliteta droga jedan je od prioriteta u radu Policijske uprave primorsko-goranske te će se i u narednom razdoblju poduzimati niz aktivnosti u cilju ostvarenja ovoga prioriteta.