Incident iza ponoći

NOVI NAPAD NA MEDICINARE Policija svladala agresivnog mladića koji je vatrogasnim aparatom razbijao u KB-u Dubrava

Hina

Ilustracija Snimio: Darko JELINEK

Ilustracija Snimio: Darko JELINEK

Muškarac se, objavio je portal RTL televizije, navodno uznemirio tijekom pregleda kompjutoriziranom tomografijom (CT), nakon čega je uzeo aparat za gašenje požara, porazbijao inventar bolnice, a hodnike i ambulantu poprskao pjenom za gašenje. Liječnička pomoć pružena mu je u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi te će zbog tog slučaja biti provedeno kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi radi li se o prekršajnoj ili kaznenoj odgovornosti



ZAGREB U incidentu koji se pola sata poslije ponoći dogodio u KB-u Dubrava, gdje je 24-godišnjak tijekom primanja liječničke pomoći vrijeđao medicinsko osoblje i zatim aktivirao vatrogasni aparat, nitko nije ozljeđen, a policajci su zbog smirivanja situacije i sprječavanja mogućeg ozljeđivanja sebe i drugih osoba nad mladićem upotrijebili sredstva prisile.


Mladić je tijekom primanja medicinske pomoći verbalno napao medicinsko osoblje i aktivirao vatrogasni aparat, a s takvim ponašanjem nije prestao ni nakon dolaska policijskih službenika, izvijestila je zagrebačka policija.


Zbog smirivanja situacije i sprječavanja mogućeg ozljeđivanja sebe i drugih policajci su nad mladićem upotrijebili sredstva prisile. Liječnička pomoć pružena mu je u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi te će zbog tog slučaja biti provedeno kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi radi li se o prekršajnoj ili kaznenoj odgovornosti.




Ravnatelj KB-a Dubrava rekao je Hini da nije bilo fizičkog napada na medicinsko osoblje i da nitko nije ozljeđen. Nanesena je manja materijalna šteta, koja je tijekom jutra otklonjena.


Muškarac se, objavio je portal RTL televizije, navodno uznemirio tijekom pregleda kompjutoriziranom tomografijom (CT), nakon čega je uzeo aparat za gašenje požara, porazbijao inventar bolnice, a hodnike i ambulantu poprskao pjenom za gašenje.


Napad na medicinsko osoblje zabilježen je i u petak u bolnici na Jordanovcu, gdje su dvije žene i maloljetnik napali zdravstvene djelatnike i oštetili inventar, zbog čega su završili u pritvoru uz kaznene prijave zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.


Zagrebačka policija provela kriminalističko istraživanje nad nedostupnim 26-godišnjakom, maloljetnikom i dvije žene u dobi od 49 i 25 godina, zbog sumnje da su počinili tri kaznena djela prijetnji na štetu četiri zdravstvena djelatnika bolnice na Jordanovcu i oštetili bolnički inventar.


Nakon smrti teško bolesnog člana obitelji, 26-godišnjak i maloljetnik uništavali su inventar bolesničke sobe te prijetili smrću medicinskim djelatnicima, a pridružila im se i 49-godišnjakinja koja je jednom liječniku zaprijetila bacanjem bombe, a ostalim medicinskim djelatnicima »upućivala ozbiljne prijetnje po njihov život«.


U povodu napada na liječnike i zdravstvene radnike u Klinici za plućne bolesti Jordanovac i u hitnoj kirurškoj službi KB-a Dubrava, Hrvatski liječnički sindikat u ponedjeljak je uputio apel Vladi za hitno uvođenje mjera za podizanje razine sigurnosti u zdravstvenim ustanovama.


Sindikat predlaže uvođenje obveze 24-satne nazočnosti zaštitarske službe u zdravstvenim ustanovama, nadzor kamerama na mjestima gdje su napadi na zdravstvene radnike učestaliji, poput čekaonica i prijamnih šaltera, te strogu kontrolu ulazaka prilikom posjeta.