Izgubili kontrolu

NESVAKIDAŠNJA NESREĆA Kod Malog Lošinja pao zrakoplov, ozlijeđena trojica stranih državljana

Hina

Foto HGSS

Foto HGSS



Dvojica stranih državljana su teže, a jedan lakše ozlijeđen u petak u padu zrakoplova na jugozapadu Maloga Lošinja te su, zahvaljujući akciji interventnih službi, sva trojica brzo pronađena i zbrinuta, izvijestili su iz Hrvatske gorske službe za spašavanje (HGSS).


Prema podatcima iz HGSS-a, ta služba dobila je oko13 sati dojavu da je na području jugozapadnoga dijela Malog Lošinja, u blizini turističkoga naselja Kandija, srušen zrakoplov. Javljeno je da se radi o trojici stranih državljana koji su, leteći iznad lošinjskog aerodroma, iz za sada nepoznatog razloga, izgubili kontrolu nad zrakoplovom. Trojica pripadnika HGSS-a su već 35 minuta nakon dojave pristupili mjestu nesreće.


Kako saznajemo od Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, do nesreće malog sportskog aviona Piper 28 je došlo prilikom slijetanja, a u pitanju je sportski avion njemačkih registarskih oznaka. 




Iz HGSS-a ističu da je mjesto nesreće bilo u gustoj šumi i makiji te da su ga, zbog mogućnosti zapaljenja ili eksplozije zrakoplova, osiguravali pripadanici javnih vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih društava.


Trojica ozlijeđenih su odmah medicinski zbrinuti i stabilizirani te pripremljeni za transport. Pripadnici interventih službi su ih prenijeli po zahtjevnom terenu i u kratkom vremenu predali Hitnoj medicinskoj službi, a dvojica teže ozljeđenih prevezeni su potom helikopterom u Rijeku, radi daljnje medicinske skrbi.


Iz HGSS-a još ističu da je ova, nesvakidašnja nesreća pokazala pozitivnu sinergiju svih profesionalnih službi.