Provodi se istraga

Muškarcu koji je do smrti pretukao Riječanina u Adamićevoj prijeti do 15 godina zatvora

Portal Novilist.hr

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Sergej Drechsler

Riječanin je od zadobivenog udarca pao i udario glavom u pločnik, izgubio svijest te zadobio tešku i po život opasnu ozljedu zbog koje je, neposredno nakon događaja, preminuo u KBC Rijeka



Županijsko državno dvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 45-godišnjaka koji je do smrti pretukao Riječanina u samom središtu Rijeke, u Adamićevoj ulici, u noći otvorenja Europske prijestolnice kulture.


Osnovano se sumnja da je hrvatski državljanin, rođen 1975. godine počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede s poljedicom smrti, za što mu po Kaznenom zakonu prijeti kazna od tri do petnaest godina zatvora.


ŽDO Rijeka dalje navodi kako se osnovano sumnja da je osumnjičenik 2. veljače 2020. oko 1,30 sati u Rijeci, u Adamićevoj ulici, nakon verbalne prepirke s 45-godišnjakom, u nakani da ga teško tjelesno ozljedi šakom ga udario u glavu.




Oštećenik je od zadobivenog udarca pao i udario glavom u pločnik, izgubio svijest te zadobio tešku i po život opasnu ozljedu zbog koje je, neposredno nakon događaja, preminuo u KBC Rijeka.


Nakon što je osumnjičenik ispitan u ovom državnom odvjetništvu, sucu istrage podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.