Ne nalaze razloge

Molbe nisu uslišane: Slučaj silovane djevojčice ostaje na sudu koji je osumnjičene pustio na slobodu

Hina

Foto Dino Stanin/PIXSELL

Foto Dino Stanin/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru neće tražiti delegaciju sa županijskog suda u Zadru na neki drugi sud jer za to ne nalazi razloge



ZAGREB Zahtjev udruga koje su u ponedjeljak zatražile da se slučaj višestrukog grupnog silovanja petnaestogodišnje djevojčice sa zadarskog Županijskog suda prebaci na neki drugi sud u Hrvatskoj ostat će, kako sada stvari stoje, neuslišen, piše u četvrtak Jutarnji list.


Županijsko državno odvjetništvo u Zadru neće tražiti delegaciju sa županijskog suda u Zadru na neki drugi sud jer za to ne nalazi razloge odgovorio je Jutarnjem zamjenik ŽDO Zadar, ujedno i glasnogovornik toga tijela Duško Berović.


Upravo je ŽDO Zadar pravosudno tijelo koje u ovom slučaju ima mogućnost od Vrhovnog suda zatražiti izuzeće Županijskog suda u Zadru i delegaciju slučaja nekom drugom županijskom sudu u Hrvatskoj. Izuzeće suda i delegaciju predmeta na neki drugi sud istog ranga, stranka u postupku može zatražiti kad postoji osnovana sumnja da neki sud nije kadar provesti nepristran postupak.




Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo koje je prošlog tjedna nakon privođenja i ispitivanja petorice mladića zatražilo pokretanje istrage protiv njih i određivanje istražnog zatvora, zasad, ako je suditi prema izjavi glasnogovornika Berovića, nema sumnji u nepristranost zadarskog suda, ističe dnevnik.


Isto državno odvjetništvo u utorak je podnijelo žalbu na odluku suca istrage Ivana Markovića da petoricu mladića uhićenih u petak već u subotu, nakon provedenog ispitivanja, uz m jere opreza pusti da se brane sa slobode, donosi Jutarnji list.