Suradnja s građanima

Mladić koji je na Tuđmanu nacrtao srp i čekić strpan u pritvor. Prijavili ga građani

Portal Novilist.hr

Foto Facebook, MUP

Foto Facebook, MUP

Tvrde da je 24-godišnjak 5. siječnja oko 23,55 sati na Tuđmanovu spomeniku u Ulice hrvatske bratske zajednice »nacrtao grafit i otišao«



ZAGREB Mladić koji je 5. siječnja sprejem nacrtao srp i čekić na spomeniku prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana završio je u policijskom pritvoru, izvijestila je zagrebačka policija koja 24-godišnjaka sumnjiči za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, javlja Hina.


Policija je u petak izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom »zahvaljujući suradnji s građanima» nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na policijskoj web stranici.


Tvrde da je 24-godišnjak 5. siječnja oko 23,55 sati na Tuđmanovu spomeniku u Ulice hrvatske bratske zajednice »nacrtao grafit i otišao«.




»Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu«, kažu u policiji.


Podsjetimo, prije nekoliko dana zagrebačka policija izdala je svojevrsnu tjeralicu za muškarcem koji je sprejem iscrtao srp i čekić na novopostavljenom spomeniku Franji Tuđmanu u Zagrebu.


Na svojim stranicama objavili su fotografije s nadzornih kamera koje prikazuju muškarca za kojeg “se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenom kaznenom djelu”.



– U subotu, 5. siječnja 2019. godine oko 23.55 sati u Ulici Hrvatske bratske zajednice nepoznati je počinitelj počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na način da je crnim sprejem iscrtao grafit na spomeniku.


Na fotografiji je muškarac kojeg potražujemo, a za kojeg se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenom kaznenom djelu.


Radi se o muškarcu starosti 25 do 30 godina, visine oko 175-185 centimetara, srednje tjelesne građe, svjetlije smeđe kose srednje dužine svezane u rep i svjetlije puti.


Molimo građane da, ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografija, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, pozivom na broj 192 ili e-mailom na adresu [email protected], objavila je tada zagrebačka policija.