Zločin u Opatiji

Mladić isjekao učenika nožem: Surovi pokušaj ubojstva pred turističkom školom šokirao Opatiju

Fiore Vežnaver

Učenika od nepunih 16 godina napao je 19-godišnjak koji ga je pritom i ranio nožem te mu zadao više reznih rana. Dječak je, srećom, izbjegao teško ozljeđivanje te je nakon operacije pušten kući



Težak incident, što umalo nije završio vrlo teškim posljedicama, dogodio se pred ulazom u Hotelijersko-turističku školu u Opatiji: učenika te škole od nepunih 16 godina fizički je napao 19-godišnji mladić koji ga je pritom i ranio nožem kojim mu je zadao više reznih rana. Napadnuti 16-godišnjak je, srećom, izbjegao teško ranjavanje i ozljeđivanje vitalnih dijelova tijela i, nakon što je podvrgnut operativnom zahvatu, pušten je na kućnu njegu.


Napadač, koji je uhićen nedugo nakon nemilog događaja, jučer je priveden na ispitivanje u riječko Županijsko državno odvjetništvo, pod sumnjom da je počinio kazneno djelo – pokušaj ubojstva. Tužiteljstvo je donijelo i službeno rješenje o provođenju istrage protiv njega.


Mladića, rođenog 1997. godine, tužiteljstvo sumnjiči da je »u cilju da usmrti« 16-godišnjaka sačekao i šakom ga udario u glavu, a potom mu nožem zadao više reznih rana na rukama, a ozlijeđen mu je i vrat. Iz DORH-a navode da je napadnuti 16-godišnjak pobjegao u školu, čime je izbjegao daljnji nasrtaj napadača.




Neslužbeno se saznaje da se grubi napad hladnim oružjem na učenika, nastanjenog na opatijskom području, dogodio praktički na vratima škole. Bilo je to u ponedjeljak ujutro, nakon što je završio prvi školski sat i učenik izašao iz učionice. Upućeni u slučaj navode da je 16-godišnjak bez ikakvog upozorenja dobio od 19-godišnjeg napadača odmah udarac šakom u lice. Dok je žrtva ostala ošamućena od tog udarca, napadač je izvukao nož i počeo njime mahati. Iako ga je udarac u glavu ošamutio, učenik škole je izmicao sječivu i, po svemu sudeći, želji napadača da ga ozlijedi u vitalne dijelove tijela, ubode i u trbuh, među ostalim. Uspješno je izbjegao najopasnije zamahe i najpogibeljnije pokušaje uboda hladnim oružjem, a onda pobjegao natrag u školu i sklonio se na drugi kat.


Napadač se pak dao u bijeg, nakon što je nastala opća panika pred školom, kada su i drugi učenici shvatili da se događa nešto vrlo ozbiljno, da je u pitanju potencijalno pogibeljna situacija. Na mjesto događaja brzo je stigla policija, dok su se drugi policijski službenici dali u potragu za napadačem s nožem. Uspjeli su ga locirati i privesti u policijsku postaju gdje je podvrgnut kriminalističkom istraživanju.


Više o slučaju koji je šokirao Opatiju pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…