Džeparoško ljetovanje

Mlada Čehinja i dvojica Slovaka putovali Hrvatskom i – pljačkali. Išli od grada do grada, obišli su ih osam

P. N.

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

Okradenima su iz trgovačkih kolica nestale torbe, odnosno ruksaci s novčanicima, mobitelima, bankovnim karticama...



Delnička policija provela je kriminalističko istraživanje nad troje stranaca, Čehinjom starom 22 godine i dvojicom Slovaka, 46 i 52 godine, pod sumnjom da su počinili imovinske delikte u više hrvatskih gradova, odnosno da su bili putujuća pljačkaška družina koja je krala novčanike, torbe, ruksake, mobitele i sve što im je palo pod ruku.


Njih se sumnjiči da su na području Delnica, sredinom srpnja, okrali ženu u trgovačkom centru, uzimajući joj iz kolica torbu s novčanikom i drugim osobnim predmetima, a daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su na isti način oštećeni građani u Poreču, Šibeniku, Varaždinu, Karlovcu, Makarskoj i Dubrovniku.


I u tim gradovima okradenima su iz trgovačkih kolica nestale torbe, odnosno ruksaci s novčanicima, mobitelima, bankovnim karticama… Osim toga, napominju iz policije, na području Pazina jednoj žrtvi je iz džepa ukraden novčanik, a potom je bankovna kartica korištena za podizanje novca na bankomatu i kupnju u trgovinama.




Sve ove krađe, počinjene tijekom srpnja, kolovoza i rujna prošle te u srpnju i kolovozu ove godine, stavljene su na teret uhićenima.


“Trojac putujućih pljačkaša”, kako ih sumnjiči policija, predan je pritvorskom nadzorniku. Sveukupna šteta nastala kaznenim djelima za koje se terete Čehinja i dvoje Slovaka iznosi najmanje 22 tisuće kuna.


Po završetku kriminalističkog istraživanja, Čehinja je prijavljena za osam kaznenih djela krađe te za kaznena djela teške krađe i računalne prijevare, dok su dvojica državljana Slovačke prijavljeni za šest kaznenih djela krađe te za tešku krađu i računalnu prijevaru.