Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Džeparoško ljetovanje

Mlada Čehinja i dvojica Slovaka putovali Hrvatskom i - pljačkali. Išli od grada do grada, obišli su ih osam

snimio Marko Gracin
snimio Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2018. u 13:05 2018-09-17T13:05:24+02:00

Okradenima su iz trgovačkih kolica nestale torbe, odnosno ruksaci s novčanicima, mobitelima, bankovnim karticama...

Delnička policija provela je kriminalističko istraživanje nad troje stranaca, Čehinjom starom 22 godine i dvojicom Slovaka, 46 i 52 godine, pod sumnjom da su počinili imovinske delikte u više hrvatskih gradova, odnosno da su bili putujuća pljačkaška družina koja je krala novčanike, torbe, ruksake, mobitele i sve što im je palo pod ruku.

Njih se sumnjiči da su na području Delnica, sredinom srpnja, okrali ženu u trgovačkom centru, uzimajući joj iz kolica torbu s novčanikom i drugim osobnim predmetima, a daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su na isti način oštećeni građani u Poreču, Šibeniku, Varaždinu, Karlovcu, Makarskoj i Dubrovniku.

I u tim gradovima okradenima su iz trgovačkih kolica nestale torbe, odnosno ruksaci s novčanicima, mobitelima, bankovnim karticama... Osim toga, napominju iz policije, na području Pazina jednoj žrtvi je iz džepa ukraden novčanik, a potom je bankovna kartica korištena za podizanje novca na bankomatu i kupnju u trgovinama.

Sve ove krađe, počinjene tijekom srpnja, kolovoza i rujna prošle te u srpnju i kolovozu ove godine, stavljene su na teret uhićenima.

"Trojac putujućih pljačkaša", kako ih sumnjiči policija, predan je pritvorskom nadzorniku. Sveukupna šteta nastala kaznenim djelima za koje se terete Čehinja i dvoje Slovaka iznosi najmanje 22 tisuće kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, Čehinja je prijavljena za osam kaznenih djela krađe te za kaznena djela teške krađe i računalne prijevare, dok su dvojica državljana Slovačke prijavljeni za šest kaznenih djela krađe te za tešku krađu i računalnu prijevaru.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.