Gospodarski kriminalitet

Milijunske utaje poreza: Više uhićenih u akciji policije i USKOK-a

Hina

Photo Tomislav Miletic/PIXSELL

Photo Tomislav Miletic/PIXSELL

Uz uhićenja više osoba istražitelji pretražuju stanove i poslovne prostore osumnjičenih koji bi nakon kriminalističkog istraživanja mogli završiti u policijskom pritvoru, a potom i na ispitivanju u USKOK-u



ZAGREB Više osoba u utorak je, prema neslužbenim informacijama, uhićeno u policijskoj akciji usmjerenoj na suzbijanje gospodarskog kriminaliteta, odnosno milijunskim utajama poreza.


Akcijom, kako se doznaje, rukovodi Uskok pa u policiji ističu da ne mogu otkrivati detalje.


Uz uhićenja više osoba istražitelji pretražuju stanove i poslovne prostore osumnjičenih koji bi nakon kriminalističkog istraživanja mogli završiti u policijskom pritvoru, a potom i na ispitivanju u USKOK-u.




Podsjetimo, PNUSKOK i Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta krajem veljače su, u suradnji s policajcima PU zagrebačke te u koordinaciji s Uskokom proveli dva kriminalistička istraživanja nad 14 osumnjičenih osoba.


USKOK-u su podnesene dvije kaznene prijave zbog počinjenih kaznenih djela zločinačkog udruženja, utaje poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja te više kaznenih dijela pomaganja u utaji poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja.