Predao se policiji

Milanu Lučiću određen jednomjesečni istražni zatvor

P. N.

Lučić se vratio iz Austrije, u kojoj je bio jer mu se tamo sudi u jednom od krakova afere Hypo te se nakon toga sam predao policiji.  Tijekom današnjeg dana policija mu je pretražila automobil i stan, nakon čega je oko 14 sati doveden u USKOK na ispitivanje. Poslije toga odveden je pred suca istrage



Milanu Lučiću sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda danas poslijepodne odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, javlja televizija N1.


Lučić se vratio iz Austrije, u kojoj je bio jer mu se tamo sudi u jednom od krakova afere Hypo te se nakon toga sam predao policiji.


Tijekom današnjeg dana policija mu je pretražila automobil i stan, nakon čega je oko 14 sati doveden u USKOK na ispitivanje. Poslije toga odveden je pred suca istrage.




Zagrebački Županijski sud u četvrtak je odredio istražni zatvor Lučićevim suosumnjičenicima – stečajnom upravitelju Peri Hrkaću, sutkinji Trgovačkog suda Vesni Malenici, Hrkaćevoj tajnici Tatjani Kušec i suradniku Miroslavu Mitaku.


USKOK u ovom slučaju sumnjiči i Josipa Debića koji je nakon ispitivanja u Uskoku u srijedu pušten da se brani sa slobode.


Osim zbog zločinačkog udruživanja, koje je navodno osmislio Hrkać, Uskok osumnjičene tereti i za zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i primanja mita. Tvrtke kojima je Hrkać bio stečajni upravitelj navodno su oštećene za 45,7 milijuna kuna.


Tužitelji tvrde da je Hrkać još 2008. povezao sutkinju, svoju tajnicu i osumnjičene direktore tvrtki kako bi iskoristio “društva u stečaju za financiranje osobnih potreba”, a osumnjičeni su pritom navodno zaradili najmanje 27,5 milijuna kuna.