Završava se ispitivanje

Matko Škalamera na slobodi tijekom poslijepodneva: Arsić i supruga ipak svjedoče

Slavica Kleva

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Danas ujutro traje ispitivanje i Dobrivoja Arsića i supruge. Jedini uvjet da Škalamera izađe iz zatvora jest da se ispitaju svi svjedoci i svima je u interesu da se to okonča čim prije



RIJEKA Dežurni tužitelj općinskog državnog odvjetništva nastavlja s ispitivanjem preostalih svjedoka koji su važni ne bi li Matko Škalamera, osumnjičeni za prijetnje i nanošenje lakših tjelesnih ozljeda izašao iz istražnog zatvora u kojem boravi četiri dana.


Kako neslužbeno doznajemo, ipak je netočna informacija da se Dobrivoj Arsić nije odazvao ispitivanju. Danas ujutro traje ispitivanje i njega i supruge. Jedini uvjet da Škalamera izađe iz zatvora jest da se ispitaju svi svjedoci i svima je u interesu da se to okonča čim prije. Arsić je na ispitivanje u državno odvjetništvo došao znatno ranije od očekivanog, zbog čega je nastala ova nedoumica.



Kao što smo izvijestili, institucije su dosad odradile svatko svoj dio posla. Sutkinja istrage ta je koja će odlučiti o njegovom puštanju iz pritovra. Naime, nakon svjedočenja Arsića i supruge više ne postoji mogućnost utjecaja na svjedoke ovog incidenta u Mavrima koji zadnjih dana izaziva burne reakcije u javnosti, pa se može očekivati da će tužiteljica predložiti sutkinji istrage da se Škalameri ukine mjera zadržavanja u pritvoru.




Očekuje se puštanje Matka Škalamere na slobodu tijekom poslijepodnevnih sati, dok se sva procedura ne završi na nadležnim tijelima koja provode ovaj postupak.