Županijski sud u Zagrebu

Mario Mamić smije na more: Sutkinja mu do 25. kolovoza dopustila kretanje

Hina

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Sutkinja istrage Erna Dražančić takvu je odluku donijela nakon što je odbila zahtjev obrane da se Mariu Mamiću ukinu mjere opreza uz upis založnog prava na još dva stana njegovih prijatelja vrijednosti oko 200 tisuća eura



ZAGREB Zagrebački Županijski sud dozvolio je Mario Mamiću da se do 25. kolovoza može kretati po cijeloj Hrvatskoj, odnosno da može napustiti Zagreb, što nije smio po mjerama opreza koje su mu određene kada je uz jamstvo pušten iz istražnog zatvora u Remetincu.


Sutkinja istrage Erna Dražančić takvu je odluku donijela nakon što je odbila zahtjev obrane da se Mariu Mamiću ukinu mjere opreza uz upis založnog prava na još dva stana njegovih prijatelja vrijednosti oko 200 tisuća eura.


Obrana je najavila da će se žaliti na odluku sutkinje istrage za koju su nedavno zatražili i izuzeće sa ‘slučaja Mamić’, ali im je prijedlog odbijen.


Kada mu je sredinom prosinca prošle godine omogućen izlazak iz istražnog zatvora Mariu Mamiću određena je jamčevina u nekretnini i novcu, ukupne vrijednosti pet milijuna kuna.Ista istražna sutkinja u travnju je odbila ukinuti mjere opreza i Mariovom ocu Zdravku Mamiću, čak i nakon što je podnio ostavku na dužnost izvršnog predsjednika Dinama.

Uz prijedlog obrane da mu se ukine mjera opreza koja mu je branila obavljanje dužnosti u Dinamu, sutkinja je odbila i protuprijedlog tužiteljstva da se Mamiću zabrani obavljanje svih poslova u Dinamu, kao i pristup prostorijama tog nogometnog kluba.


Uskok Maria tereti da je zajedno s ocem, stricem Zoranom i nizom drugih ‘pomagača’ sudjelovao u izvlačenju milijuna od transfera Dinamovih igrača preko tvrtaka u inozemstvu, a istrage su pokrenute na temelju nalaza sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija.


Prema neslužbenim informacijama u istrazi o izvlačenju novca iz Dinama u ponedjeljak je u sjedištu Uskoka ponovno ispitan reprezentativac i nogometaš Real Madrida Luka Modrić koji je istražiteljima još lani govorio o okolnostima svog transfera iz Dinama u Tottenham 2008. i podjeli isplaćene odštete od 21 milijun eura.