Napad u Zagrebu

Manijak brutalno prebio taksista, pustili ga na slobodu: ‘Nije bilo osnove za pritvor’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Facebook

Foto Screenshot Facebook

Mladić s premlaćivanjem taksista nije prestajao niti nakon što je taksist pod batinama čak dva puta pištoljem pucao u zrak, a cijeli napad nepoznati prolaznici su iz automobila snimili mobitelom te je snimka objavljena u medijima



ZAGREB Nasilnika koji je u noći na nedjelju brutalno pretukao i teško ozlijedio 51-godišnjega taksista, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo je nakon ispitivanja pustilo da se brani sa slobode, odnosno protiv njega nije zatražilo određivanje istražnoga zatvora, doznaje Jutarnji.


– Zakonskih osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora nije bilo – odgovoreno je Jutarnjem iz Općinskoga državnoga odvjetništa.


Mladić s premlaćivanjem taksista nije prestajao niti nakon što je taksist pod batinama čak dva puta pištoljem pucao u zrak, a cijeli napad nepoznati prolaznici su iz automobila snimili mobitelom te je snimka objavljena u medijima.


Niti mjere opreza




Iz odgovora državnoga odvjetništa, piše Jutarnji, može se zaključiti da 23-godišnjaku čak nisu određene niti mjere opreza, poput zabrane približavanja i uspostave kontakta sa žrtvom.


Premlaćeni taksist i dalje se oporavlja od teških ozljeda lica i jabučice oka, zbog čega mu je trenutno ozbiljno narušen vid na jedno oko te ga čeka operacija. Policija ga nije obavijestila da je napadač na njega pušten na slobodu. Angažirat će odvjetnika i tražiti zabranu približavanja napadača jer mu nije svejedno što mladić koji ga je tako brutalno napao slobodno šeta gradom.


Podsjetimo, vozač je ispred jednog kluba na zagrebačkoj Trešnjevci pokupio troje putnika – jednu djevojku i dva mladića. Na suvozačko sjedište smjestio se mladić koji je čitavo vrijeme bio agresivan te je prijetio svojim suputnicima, zbog čega su oni u jednom trenutku taksistu rekli da zaustavi auto kako bi se mogli maknuti od nasilnika.


Hitac u zrak


On je to i učinio, putnici sa stražnjeg sjedala su izašli, no mladić, moguće pod djelovanjem opijata, je tada svoju agresiju usmjerio prema vozaču. Vozača je počeo gušiti, a kada se on uspio osloboditi i izaći iz vozila, napad se nastavio. Agresivni 23-godišnjak šakama ga je nemilice udarao u glavu, dok ga je vozač pokušao smiriti povicima. Govorio mu je da to ne čini jer će ga morati ozlijediti, a u ruci je držao pištolj CZ za kojeg ima dozvolu za držanje i nošenje.


Ispalio je jedan hitac u zrak kako bi mladića odagnao, no to nije bilo dovoljno. Mladić mu je vikao da baci pištolj i nastavio ga udarati, a on nije htio oružje ispustiti iz ruke kako ne bi palo u ruke mladića. Ispalio je i drugi hitac u zrak, te je uspio ući u vozilo, no nije mogao zatvoriti vrata. Tada je primio najteže udarce i to dva udarca nogom u glavu od mladića koji inače trenira nogomet, te su tada i nastale teške ozljede lica i oka.


Konačno je stigla i policija, a od očevidaca doznajemo da su za savladavanje pomahnitalog mladića, koji je u trenu dolaska dviju patrola i dalje lupao po vozilu i pokušavao dodatno ozlijediti taksista koji je polako gubio svijest, bila potrebna četvorica policajaca, piše Jutarnji.