Navijački okršaj

Makljaža Boysa i tifosa Atalante pred San Sirom: Letjele boce i baklje, nekoliko ih ostalo ležati na podu

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Twitter Tuttomercatoweb

Foto Screenshot Twitter Tuttomercatoweb



Navijači zagrebačkog Dinama u velikom broju došli na utakmicu Lige prvaka protiv Atalante koja se igra na stadionu San Siro od 21 sat. Zbog više od četiri tisuće navijača, koji su tijekom podnevnih sati okupirali centar Milana, velik broj talijanskih policajaca raspoređen je po gradu, prenosi tportal.


Zbog straha od nereda talijanska policija dobro se pripremila za utakmicu Lige prvaka Atalanta – Dinamo. Od prije je poznato kako se utakmica igra na kultnom San Siru, a sudeći prema fotografijama iz Milana, te informacijama koje dolaze iz Bergama o prodaji oko 7.000 ulaznica svojim navijačima,  vrlo lako bi se moglo dogoditi da Dani Olmo, Bruno Petković i društvo imaju brojniju podršku od domaćeg kluba. Navijači Dinama, ali i pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boys od jutarnjih sati počela je stizati u Milano.


Na ulicama Milana raspoređeno je snažno policijsko osiguranje, a najviše navijača okupilo se na glavnom milanskom trgu Piazza del Duomo gdje se čuje pjesma i sve je bučnije. Navodno će Dinamo bodriti više od 4000 navijača jer su velik broj ulaznica kupili Hrvati koji žive u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj…




Navijači okupljeni na glavnom milanskom trgu oko 17:30 sati su formirali korteo i krenuli prema legendarnom San Siru. Povorku navijača prati policija kojoj je u pomoć priskočila i talijanska vojska. Kako se doznaje, talijanska policija provodi strogu kontrolu i vraća u Hrvatsku navijače Dinama koji nemaju ulaznicu. Na taj način talijanska policija želi spriječiti moguće nerede.


Usprkos naporima policije da spriječi nerede, došlo je do manjeg okršaja navijača dvaju klubova. Dok je korteo Bad Blue Boysa dolazio na San Siro napala ih je domaća skupina navijača. Do makljaže je došlo ispred ulaza broj 10, poletjele su boce i baklje, a nekoliko navijača Atalante je ostalo ležati na podu.


Hitna pomoć odvezla je dvoje alkoholiziranih navijača. Na sreću, sve se brzo umirilo nakon intervencije policije koja je ubrzo uspostavila red. Navijači na tribini bit će razdvojeni u dva dijela velikim plavim platnom.


Stanovnici Milana su malo zbunjeni zbog policije u središtu grada i ostavljaju dojam kao da nemaju pojma što se događa. Naime, Atalanta igra europske utakmice u Milanu, na stadionu San Siro, jer zasad nemaju licencu Uefe za svoj stadion…